Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man justerar torsionsstavarna på en Z71

De Z71 seriens lastbilar görs av Chevrolet, och är fyrhjulsdrivna fordon med en torsionsstång framvagn. Dessa lastbilar är konstruerade för att ta övergrepp på och off road. Torsionsstaven sätter markfrigången av Z71, och det är justerbar också. Detta gör att du kan ställa in framvagnen efter dina önskemål genom att antingen lyfta upp fronten eller tappa den ner för att möta dina behov. Saker du behöver
Måttband
Jack
Jack står
1/2-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Parkera Z71 på ett plant underlag. Dra åt parkeringsbromsen och stoppklossar bakhjulen. Mät från botten av främre stötfångaren på lastbilen till marken med måttband.
2

Lyft framför lastbilen med domkraften. Sätt pallbockar under ramen, och se till att de är tillräckligt hög för att de främre hjulen är upplyfta från marken. Sänk bilen på pallbockar.
3

glida under lastbilen och lokalisera anslutningen torsionsstång leder in den nedre länkarm. Följ torsionsstången tillbaka till torsionsstången tvärbalk, och hitta torsion regelstång justering, vilket är innanför tvärbalken. Lossa torsionsstaven justerskruv med 1/2-tums Ratchet och uttag för att sänka lastbil, och dra åt torsionsstaven att höja den främre änden. Räkna hur många gånger spärren slår på en justerbult, och gör samma sak på de andra justerbultarna så att den främre änden lyfts eller sänks jämnt.
4

Sänk lastbilen utanför pallbockar med hjälp av en domkraft. Mät avståndet mellan stötfångaren och marken med måttband igen. Jämför de två mätningarna för att avgöra om du behöver för att fortsätta justera fjädring. Om du behöver för att fortsätta, upprepa stegen ovan tills du är nöjd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61907.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.