Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar främre rotorerna på en 1994 Geo Metro Car

Bromssystemet i en 1994 Geo Metro består av en uppsättning bromsbelägg som pressas mot metallskivor, som kallas rotorer, att stanna fordonet. Övertid, kan den friktion som skapas gör rotorerna för tunn och därför måste bytas ut. Geo erbjuder minimikrav för de främre rotorerna, så bestämma när de behöver bytas är lätt. När försedd med en ventilerad rotor, är den minsta tjockleken 0,590 inches, en solid rotor är 0.315 inches. Underlåtenhet att efterkomma dessa minimikrav kan leda till ytterligare broms skador, även kompletta fel på bromsarna. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
glidhammare
Momentnyckel
saxsprint
Bungee rem kilar
Wheel
Needle-nosed tång
Flerfunktionsfett
Visa fler instruktioner
1

Placera Metro i parken eller omvänt, beroende på om det är en manuell eller automatisk växellåda. Placera stoppklossar bakom bakhjulen och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa Metros främre muttrarna, men ta inte bort dem.
3

Höj fordonets front, med domkraft och fäst den genom att placera pallbockar under den. Se till att placera pallbockar under ett fast komponent av fordonet, den sub-frame - är ett bra område - direkt under motorn. Sänk domkraft så att Metros vikt är enbart på pallbockar.
4

bort de främre muttrarna och dra hjulen från fordonet.
5

Ta bort övre och nedre bromsok bultar, som ligger på baksidan av bromsok. Dra bromsok uppåt och bort från bromsrotorn. Häng bromsoket från en upphängningskomponent, med bungee bandet.
6

Ta bort sprinten, som ligger på axeln som sticker ut från oket och navet, genom att räta "benen" på slutet och dra ut det ur hålet i axeln. Lossa och ta slottet-nut - mutter med skåror i toppen -. Från axeln, med en spärr och uttag
7

Lossa och ta bort de fyra skruvarna som håller navet på bromsskivan . Placera glidhammare på hjulbultarna - skruvarna muttrarna tråden på - och dra åt muttrarna på bultarna går igenom glidhammare
8

bort navet från rotorn. genom att upprepat skjuta hammaren tills navet lossnar. Var noga med att inte placera fingrarna i vägen för glidhammare, kan detta orsaka en hel del smärta. Avlägsna glidhammare från navet.
9

Drag av rotorn från fordonet. Placera ett tunt skikt av universalfett på splines på axeln.
10

Placera en ny rotor på fordonet och placera navet på rotorn, se till att räfflorna på axeln linjen upp med skårorna i navet. Dra åt dessa bultar till 37 foot-pounds, med momentnyckel och en socket.
11

Installera slottet-muttern på axeln och dra åt den till 129 foot-pounds, med momentnyckel och en uttaget. Placera ny saxpinne genom en skåra på slott-muttern och genom hålet i axeln. Böj "benen" på sprinten i motsatta riktningar för att låsa den på plats.
12

Placera bromsoket på en ny rotor och dra åt de övre och nedre bultar till 17 foot-pounds, med hjälp av momentnyckel och en socket.
13

Upprepa steg 5 till 12 för rotorn på den andra sidan.
14

Placera framhjulen på fordonet och dra åt muttrarna.
15

Höj tunnelbanan från pallbockar, med hjälp av domkraft. Avlägsna domkraften och lägre tunnelbanan till marken.
16

Dra de främre muttrarna med 50 foot-pounds av, med momentnyckel och en socket.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59041.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.