Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en halvaxel i en 2003 Lexus ES300

Lexus ES300 infördes 1992 som en nydesignad version av ES250. Den 2003 Lexus ES300 erbjöds med en 3,0-liters, dubbla överliggande kamaxlar, sexcylindrig motor. Lexus har alltid satt en hög standard för kvalitet konstruktion och har fått flera JD Power and Associates utmärkelser, samt en "Best Value" utmärkelse från Intellichoice. Ändra CV drivaxel på 2003 Lexus ES300 är en utmanande uppgift som bör ta cirka tre timmar att genomföra om du aldrig har försökt detta arbete innan. Saker du behöver Billiga 2-ton eller större kapacitet jack
stödbenet
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums enhet, 32 mm hylsa
3/8 -tums Ratchet och Hylsnyckelsats
rörtång
Stor brytjärnet
platt skruvmejsel
Stor gummiklubba
Hammer
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Lyft fordonets front med en domkraft. Ställ en pallbock under den nedre länkarm för stöd. Avlägsna muttrarna från hjulet med en rörtång och sedan ta bort hjulet.
2

Ta bort bromsok bultar med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Ta bort bromsok från bromsen och ställ den på den nedre länkarm. Låt inte bromsoket hänga fritt som det kunde riva linjen gummi bromsen från bromsoket till kroppen.
3

Lossa Bromsokshållare bultar, den nedre kulleden mutter och den yttre slips rod end mutter med 3/8-tums spärrnyckel. Ta bort bromsok fästet från bromsen men lämna kulleden och dragstången fäst vid styrspindeln. Avlägsna rotorn från bromsen.
4

bort axelmuttern med en 1/2-tums enhet breaker bar och en 32 mm axel uttag. Kräng av lägre länkarm med en stor pry bar. Bänd parallellstaget änden uppåt med spett. Ta bort nedre kulleden och Tie rod slutet från styrspindeln.
5

Vrid axeln muttern tillbaka på änden av axeln tills den yttre änden är jäms med änden av drivaxeln. Knacka på änden av axeln försiktigt med en stor gummiklubba. Använd inte en metall hammare eller du kommer att förstöra axeländen eller skapa en dyning, vilket gör halvaxeln inte tas bort. Knacka på änden av axeln axeln tills du jar loss från hjullagret församling.
6

Sätt bändjärn bakom navaggregatet och styrspindeln, från baksidan av baksidan av hjulet väl . Tryck handtaget på bändjärn utåt tills styranordningen vrids helt framåt mot fordonets front.
7

in handen bakom styrinrättningen och skjut in axeln inåt mot mitten av bil. Sätt press på spett för att driva styrspindeln från änden av axeln tills axeln är fri från styrspindeln och hjullager montering.
8

in bändjärn mellan insidan av den halva axeln och transmissionen. Tryck handtaget av brytjärnet utåt för att skjuta halvaxeln fri av transmissionen. Använd din fria hand för att hålla och fånga drivaxeln när det gäller fri från transmissionen.
Installation
9

Sätt överföringen slutet av den nya CV axeln i växellådshuset. Skjut CV axeln i huset med händerna samtidigt vickar det att se till att räfflorna på axeln linje med de omkastade splines i transmissionen. När CV axeln inte kommer längre för hand, räta axeln så mycket som möjligt och försiktigt knacka den yttre änden av CV axeln med gummiklubba. Det bör inte vara mer än 1/16- att 1/8-tums utrymme mellan CV axeländen och transmissionen.
10

Lyft den yttre änden av CV axeln och rikta in den mot styrspindeln och hjullagerenhet. Använd spett för att slå styrspindeln helt emot att medge större tillgång av den halva axeln till baksidan av hjullagret. Rikta in CV halv axel och hjullager upp med händerna och skjut in axeln axeln så långt genom hjullagret som möjligt. Dra åt axelmuttern ner helt med en 1/2-tums enhet breaker bar och en stor axel socket. Den 2003 Lexus ES300 s axelmutter socket är en 32 mm mutter. Dra åt muttern mellan 110 och 130 foot-pounds av vridmoment med 1/2-tums enhet breaker bar och en 32 mm hylsa.
11

tillbaka den nedre kulleden i styrspindeln. Om kulleden inte kommer att radas upp perfekt, sticka den i hålet och trycka på nedre länkarm med en hammare på framsidan och baksidan av armen tills den nedre kulleden dyker på plats. Dra den nedre kulleden kronmutter ner till 90 foot-pounds av vridmoment med 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
12

Montera den yttre styrstag änden i styrspindeln hand. Dra den yttre Formstagsmutter stavände mellan 90 och 100 fot-pund av vridmoment med 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
13

tillbaka rotorn för hand. Montera och dra åt bromsok fästet mellan 80 till 90 foot-pounds av vridmoment med 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Sätt tillbaka bromsbeläggen i bromsoket fästet. Sätt tillbaka tjocklek och skärpa bromsok bultar mellan 70 till 80 foot-pounds av vridmoment. Montera tillbaka hjulet och dra åt muttrarna mellan 95 och 100 foot-pounds av vridmoment sedan sänka bilen av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61005.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.