Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

2003 Dodge Durango Front Spring Borttagning

Ett fordon spiralfjäder är en del av upphängningssystemet som gör att stötar och slag från åkytan att vara säkert absorberas indirekt av fordonet. Fjädern komprimeras snabbt och regelbundet, men materialet och kvaliteten på våren brukar låta det hålla hela fordonets livslängd. Ibland situationer uppstår i vilken en fjäder behöver bytas ut eller tas bort för att utföra underhåll. Ta bort den främre spiralfjädern på en 2003 Dodge Durango kräver en grundlig förståelse av fordonsindustrin mekanik. Saker du behöver
hjulblock
1/2-tums spärrnyckel
Ratchet socket uppsättning
Hydraulisk Pair lyft
pallbockar
Intern fjäderkompressionskammaren Tool Review
Visa fler instruktioner
1

block Placera hjulet bakom bakdäcken. Bryta sig loss klackarna på framhjulet som måste tas bort för att komma åt spiralfjädern använder 1/2-tums spärrnyckel och lämplig storlek med uttag. Placera den hydrauliska lyften under fordonet och lyfta upp det. Stödja fordonet säkert på pallbockar och ta bort hjulet.
2

Lossa och ta bort krängningshämmare länk från den undre länkarm med lämplig storlek socket och spärrnyckel. Ta bort fästbultarna för stötdämparen och sedan ta bort det.
3

Använd ett internt verktyg fjäderkompressionskammaren att låsa och trycka ihop fjädern tillräckligt för att lindra alla spänningar appliceras fjädersätena . Försök att vicka på våren, om det inte kan flyttas, fortsätter att komprimera. Avlägsna skruven från den nedre styrarmen kulled och dra bort det från styrspindeln
4

Dra ner på den undre länkarm,. Detta kan kräva en enorm kraft. Dra och skjut fjädern från botten av kontrollgruppen. Sakta dekomprimera fjädern från kompression verktyg om spiralfjädern skall bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61572.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.