Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter huvudcylindern på 1996-2000 Dodge Husvagnar

Huvudcylindern i din Dodge Caravan är ansvarig för att tvinga vätsketryck till de fyra hjulen när du bromsar. Huvudcylindern är också den viktigaste lagring kärlet för bromsvätska. Om tätningarna inuti huvudcylindern utveckla läckor, kommer du att förlora bromstrycket internt. Detta kan orsaka problem för bromsservon, samt orsakar bromspedalen sjunka till golvet när du trycker på pedalen. Huvudcylindern kan bytas ut på omkring 30 minuter. Saker du behöver
Flare skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Ratchet
Broms avluftningsskruvarna beslag
flaska bromsvätska
Broms Spray
Visa fler instruktioner

1

Tryck på bromspedalen några gånger tills du har en fast pedalen.
2

Öppna huven och stötta upp med huven stödstaven. Leta huvudcylindern, som är monterad på bromsservon på skottet mellan motorn och passagerarutrymmet, precis framför föraren. Spraya övre delen av huvudcylinder frikostigt med broms renare. Tryck lätt på huvudcylinder påfyllningsröret och vrid den moturs för att ta bort det.
3

Lokalisera fluid-nivå sensor kontakt (er). Det kan finnas en eller två sensorer på din bil och de verkar som trådar i ett plasthölje, pluggas in i sidan av huvudcylindern. Ta bort varje kontakt genom att trycka på spännet och dra rakt ut från huvudcylindern.
4

Ta bromsledningarna från huvudcylindern genom att vrida beslagen moturs med flare skiftnyckel. Dra försiktigt bromsledningarna från huvudcylindern.
5

Ta bort skruvarna som håller huvudcylindern på bromsservon genom att vrida muttrarna moturs med en hylsa och spärrskaft. Dra huvudcylinder rakt ut, var noga med att undvika att spilla bromsvätska på bilens lackerade ytor.
6

Kontrollera att gummi O-ring tätning är på plats på den nya huvudcylindern och skjut sedan huvudcylinder på plats över monteringsnitarna. Trä muttrarna på bultarna genom att vrida dem medurs. Dra åt muttrarna till 18 foot-pounds. Du kan behöva hålla booster påverkningsstången i position när du installerar huvudcylindern.
7

Fyll huvudcylindern med ny bromsvätska och tråd tillbehören avluftningsskruvarna i portarna bromsledningen genom att vrida dem medurs för hand. Installera gummirör på beslag och säkra rörändarna i huvudcylindern påfyllningshålet. Se till att ändarna på rören är helt under vatten.
8

Trampa ner bromspedalen flera gånger, långsamt och jämnt, medan en hjälpare klockor att säkerställa att ingen mer luft kommer ut från avluftningsskruvarna rören. Ta bleeder beslag genom att vrida dem moturs och försiktigt ställa dem åt sidan. Återanslut elektriska kopplingar genom att bestämt trycka rakt in tills de klickar.
9

Thread bromsledningarna till rätt portar genom att vrida dem medurs för hand. Dra åt kopplingar till cirka 13 foot-pounds med flare skiftnyckel. Har din hjälpare tryck på bromspedalen långsamt och jämnt fem gånger och sedan hålla den. Sakta spricka öppna den främre kopplingen genom att vrida den ett kvarts varv med flare skiftnyckel och låt bromspedalen för att falla till golvet. Har din hjälpare håller pedalen på golvet när du drar åt kopplingen. Upprepa processen tills inga fler luftbubblor visas. Upprepa denna process på den bakre porten.

Dra åt kopplingarna till 13 foot-pounds. Installera påfyllningsröret genom att placera den på påfyllningshålet och vrida den medurs. Refill huvudcylindern till "Fill" märke eller 1/4-tums från toppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58987.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.