Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort hjulen i en 2001 Ford Taurus

Korrekt fungerande bromsar är en viktig faktor för att äga och driva en Ford Taurus, eller någon annan bil. De rotorer på ett fordon är en del av bromssystemet och är precis lika viktigt som kuddar, kanske ännu mer. Alltför slitna rotorer kan bära ner bromsbelägg snabbare och ojämnt. De kommer inte att sprida värmen så bra som de borde och kunde bli skev, vilket ytterligare minskar bromskraft. Lyckligtvis broms rotorer är ett av de billigare ersättare som kan göras och är ganska enkla att byta ut som en gör-det-själv-projekt. Saker du behöver
2001 Taurus bruksanvisning
Rena trasor
Tvingfäste
Flathead skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckel och uttag
Gummiklubba
Ordet jack
par pallbockar
däck järn
Brake Cleaner Review Stoppklossar
Large "S" kroken
Visa fler instruktioner
Komma på rotorn

1

Park på en plan yta och ställ in nödbromsen ordentligt. Sätt stoppklossar bakom bakhjulen för att hålla fordonet från att rulla bör nödbromsen misslyckas. Lossa muttrarna på däcket en aning så att du inte snurra hjulen när de är igång.
2

Använda bruksanvisningen, hitta den främre centerhögtalaren och framsida jack poäng. Använd domkraft på framsidan center Domkraftsfäste och lyfter bilen tills du kan placera pallbockar vid framsidan jack poäng. Placera en pallbock under varje punkt och sedan sakta sänka bilen på läktaren och ta bort domkraft.
3

Slutför bort muttrarna med däcket järn eller hylsnyckel. Avlägsna däcket genom att dra den rakt ut från navet. Ställ däcket och muttrarna åt sidan. Addera Ändra rotorns
4

bort bromsok fästbultarna. Du hittar dem på baksidan av bromsok i vardera änden. Ta bort bromsbelägg närmast dig. Det bör lossna lätt, men om det inte gör det, använd skruvmejsel och /eller gummiklubba för att få det igång och sedan ta bort det.
5

lämnar den andra bromsklossen i, tillämpa C-klämma och dra åt för att trycka på bromsen kolven tillbaka till sin bostad. Använd S krok att hänga bromsok från chocken våren, försiktigt så att inte vikas eller vrida bromsledningen.
6

Ta bort den gamla rotorn. Du kan behöva använda en skruvmejsel för att ta bort en fästskruv. Rotorn ska lossna utan motstånd. om det finns motstånd, använd gummiklubba, knacka runt rotorn för att lossa den. Rengör händerna med en trasa, ta den nya rotorn i kanterna och placera den på navet. Byt ut bulten om det fanns en.
7

Spray båda sidor av rotorn med broms renare för att vara säker på att det är ren från föroreningar och oljor. Sätt bromsok tillbaka på navaggregatet och dra åt muttrarna. Sätt tillbaka däcket på och dra åt muttrarna tills de är fast.
8

Upprepa detta avsnitt för byte av den andra främre rotorn. Om Taurus har skivbromsar bak samt (trumbromsar var standard, skivan var tillval), då du kommer att behöva för att följa dessa instruktioner exakt samma, förutom: Blockera framhjulen istället för baksidan och använda den bakre center och sida jack punkter för att höja bilen och placera pallbockar. Addera Final förvaltningar
9

Med bilen vilar på marken, dra åt muttrarna med däck järn tills du kan inte få något tätare med bara händer och armar. Använd inte foten eller stå på däck järn, som du kunde över-dra åt muttrarna eller gängorna.
10

köra bilen en kort sträcka, en eller två miles bör vara tillräcklig .
11

Parkera bilen på plan yta igen. Använd däck järn en gång för att ytterligare skärpa alla muttrarna och se till att de alla är så hårt som de kan vara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57804.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.