Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger in en Master Cylinder & Ström Booster Tillsammans för en 1971 Chevrolet C10

Många 1971 Chevrolet halv-tons lastbilar kom med manuella bromsar. Detta innebär att bromsen huvudcylinder tryckstång är ansluten direkt till bromspedalen, ett upplägg som kräver mer pedalkraft slå till bromsarna än ett fordon som har power bromsar. Lägga servobromsar till din lastbil kan göras genom att installera ett bromsservo på mellan huvudcylindern och bromspedalen. Med rätt delar och några verktyg, kan din 1971 C10 lastbil har power bromsar. Saker du behöver
Tänger
Spruta skiftnyckel
slangsetet
Hylsnyckelsats
Ratchet
Bromsförstärkare adapterplatta
3/8-tums borr
Borrmaskin
Booster-till-brandvägg packning
Saxpinne
Huvudcylinder bänk-blödning kit
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
Demontering av befintlig Huvudcylinder

1

bort sprinten från stora stift som fäster fästet på den övre delen av bromspedalen till huvudcylindern tryckstång under instrumentpanelen med en tång. Släng sprinten. Dra det stora tapp av bromspedalen fästet och tryckstången och lägg den åt sidan.
2

Öppna huven och ta bort lock på huvudcylindern. Sifon bromsvätskan från behållaren med en spruta. Vrid av två bromsslangar från huvudcylindern, med hjälp av en slang skiftnyckel placeras på beslag bromsledningen.
3

Ta bort fästbultarna från huvudcylindern flänsen med en socket och ratchet . Skjut huvudcylinder rakt ut från brandväggen tills tryckstången rensar sedan bort den från motorrummet. Addera bromsservo Installation
4

Placera en bromsservo adapter plattan mot brandväggen, rada upp de ursprungliga huvudcylinder monteringshålen med hålen i fästet. Skruva fast adaptern till brandväggen med hjälp av dessa hål. Borra genom de återstående hålen i konsolen med en 3/8-tums borr och en borrmaskin för att skapa fästhål i brandväggen för bromsservon.
5

Placera en gummi booster-till- brandvägg packningen över det stora hålet i mitten av adapterplattan. Placera bromsservon mot brandväggen, glider stången booster driva igenom packningen. Rikta in hålen i booster fäste med de nyligen borrade hålen i adapterplattan och skruva den på plats, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft.
6

Rada upp hålet i slutet av booster tryckstången, inne i lastbilshytten under instrumentbrädan, med hålet i bromspedalen fästet. För in stora pin genom hålet. Sätt i en ny saxpinne genom det lilla hålet i änden av tappen. Böj den utskjutande änden av stiftet med en tång för att hålla den från att arbeta ut ur hålet. Addera Installera nya Huvudcylinder
7

Placera huvudcylindern på en bänk eller arbetsplats. Anslut de två rören i en bänk-blödning kit - tillgängliga från de flesta bildelar butiker - till fästanordningar på botten av cylindern där bromsledningar normalt skulle fästa och dra åt dem med en slang skiftnyckel. Placera motsatserna ändarna av rören in i huvudcylindern.
8

Fyll behållaren med bromsvätska. Flytta huvudcylinderns tryckstång in och ut tills luftbubblor sluta komma från ändarna av slangarna i reservoaren. Tillsätt vätska till behållaren under denna process som behövs för att hålla det hela. Ta satsen bänken blödning från cylindern. Byt tanklocket.
9

hålla nivån huvudcylindern. Rikta in hålen i flänsen av cylindern med de gängade nitar på booster. Skjut cylindern upp mot booster. Placera muttrarna på bultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Fäst bromsledningar till huvudcylindern och dra åt kopplingarna med en slang skiftnyckel.
10

Starta motorn och pumpa bromspedalen tills den känns fast, vilket indikerar att booster och huvudcylindern fungerar korrekt . Stanna motorn och kontrollera att all luft avlägsnats från bromsvätska i huvudcylindern och att bromsservon är korrekt ansluten, om bromspedalen förblir mjuk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59363.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.