Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre rotorn i en 1999 Hyundai Accent

Hyundai Accent ersatte Hyundai Excel i 1995 års modell. Den 1999 Hyundai Accent var utrustad med en 1,5-liters, in-line, 4-cylindrig motor, som kan producera en ren 92 hästkrafter med 97 pund fötter vridmoment. Bromssystemet på 1999 Accent består av främre ventilerade skivbromsar och bak trumbromsar. De främre skivbromssystem på 1999 Accent inkluderar bromsoket, bromsok fästet, bromsbelägg och broms rotor på vardera sida av bilen. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och socket set, med en 4-tums förlängning
brytjärnet
Tub av bromsok fett (se badkaret säger "För användning med skivbromsar" ) katalog Wire klädhängare eller små böjbar metallstav Sida 2 ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar
Visa fler instruktioner
1

Lossa främre hjulmuttrar på Accent. Lyft framsidan av Accent med ett 2-tons domkraft eller en domkraft med större kapacitet. Placera domkraften under främre hjälpramen eller motorvagga. Ta bort hjulmuttrarna. Ta sedan bort hjulet och däcket församlingar för hand.
2

bort bromsok montering bultar med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Vrid moturs bultarna tills de är helt fria från bromsen. Ta bromsok halvvägs bort av bromsen med ett spett för att bända loss bromsok, om det behövs. In spetsen på en bändjärn i hålet på baksidan av bromsoket. Placera spetsen mellan bromsbelägget på baksidan av rotorn och rotorn. Bänd bromsbelägget bort från rotorn för att trycka ned den främre bromsoket. Fortsätt bändning proceduren tills bromsok inte kan komprimeras ytterligare.
3

Avlägsna bromsok från bromsenheten och häng tjocklek från en av de främre strut fjädrarna med en metall klädhängare eller liten stålstång. Ta bort bromsok Monteringsbygel bultar bakifrån rotorn med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag tillsammans med en 4-tums förlängning. Vrid skruvarna motsols tills de avlägsnas från bromsenheten. Ta sedan bort bromsok fäste för hand.
4

Ta bort den gamla rotorn från Accent för hand. Smörj framsidan av navet att rotorn vilar mot med fett från en tjocklek fett badkar. Kontrollera badkaret säger "För användning med skivbromsar" eftersom detta är ett högtemperaturfett tåla värmen från bromsslirning. Installera den nya rotorn på hjulnavet och sätta en mutter hjul klack på ytan av en ny rotor. Tappmuttem håller rotorn på plats för resten av bromsen installationen.
5

Installera bromsok monteringsfäste tillbaka på bromsen och dra åt monteringsfäste bultarna med en 3/8-tums köra Ratchet och uttag. Inspektera och kontrollera bromsbeläggen fortfarande är monterade i bromsoket fästet. Om dynorna har lossnat från fästet, installera bromsbeläggen på konsolen.
6

Ta bromsok bort av metall hängare och installera den komprimerade tjocklek på dynorna och rotor montering. Packa bromsok stövlar glidrör full av bromsok fett. De glidrör stövlar är stövlar genom vilka bromsok bultar kom ut. Sätt ett finger över änden av ett av stövlar och packa den andra änden full av bromsok fett. Upprepa denna process på andra glidrör boot. Korrekt smörjning är viktigt att bromsarna utför på sin optimala kapacitet. Montera bromsok fästbultar och dra åt bultarna med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Ta tappmuttem från fordonet-.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra byte av broms rotor på den motsatta sidan av Accent.
8

Sätt tillbaka framhjulen på Accent bara när du har dubbelkollat ​​att du har skärpt både bromsok bultar och båda bromsok montering bultar konsolen på varje sida av bilen. Det finns totalt fyra bultar som skall dras åt per sida. Montera de främre hjulmuttrar lug och montera dem tätt så att hjulen är i jämnhöjd med sin byggform. Lyft Accent med ett 2-tons domkraft eller en domkraft med större kapacitet. Avlägsna domkraften från under Accent. Dra åt hjulmuttrar lug mellan 85, och 95 pund fötter vridmoment med en certifierad momentnyckel och hjulmutter uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58961.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.