Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter vevaxelläget Sensor i ett 1997 S-10

Den moderna bilmotor använder ett antal sensorer för att hjälpa bilens motorstyrning datorn göra sitt jobb. På en 1997 Chevrolet S-10 pickup, är en av sensorerna en vevaxel lägessensor. Vevaxelläget sensor talar om för datorn med den plats den crankshift position och justerar tiden tändning bränning och har andra viktiga funktioner. När det går ut, kommer det att behöva bytas ut snabbt så att motorn kommer att fungera optimalt. Saker du behöver
Jack
Jack står
1 liter 10W-30 motorolja
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Byte vevaxel lägesgivare
Visa fler instruktioner
1

Använd domkraften för att lyfta upp den främre delen av bilen och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är helt och fast på läktarna innan arbete på fordonet. Kryp under fordonet och lokalisera vevaxelläget sensorn. På S-10: s 4,3-liters V6, är sensorn direkt under vevaxeln, strax till vänster om mitten. På den 2,2-liters fyrcylindrig motor, är det på förarsidan strax nedanför spolpaketet.
2

Haka kabelnätet anslutning till sensorn med hjälp av händerna. Sedan unbolt den kvarhållande bulten på undersidan av sensorn, med hjälp av ratchet. Ta bort sensorn med en skiftnyckel och kassera den.
3

Applicera ett tunt lager motorolja på gummi O-ringen i änden av ersättare sensorn. Installera sedan sensorn i motorblocket med en fast nyckel och dra åt bulten med spärrfunktion. Sänk lastbilen utanför läktarna med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60350.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.