Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort gnissla i semi metallic Bromsbelägg

Det finns fyra grundläggande typer av bromsbelägg används på dagens bilar. Semi metallplattor, keramiska kuddar, organiska pads och låg metall NAO pads, utgör de val när vi letar efter nya bromsar. Det finns två väsentliga för att installera nya bromsar som är ett måste för att säkerställa kvaliteten på jobbet. Den första viktiga är korrekt installation, vilket inkluderar att veta var varje del går, liksom de specifikationer vridmoment för det aktuella fordonet du arbetar på. Den andra väsentliga är korrekt smörjning av delar. Smörjning bromsdelarna är en viktig funktion för att minska eller eliminera ljud eller "gnisslar" som bromsar kan annars göra. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och socket set.
Tub av bromsok fett Flighter Can aerosol broms Spray Sida 2 ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 jack står
brytjärnet
Momentnyckel och hjulmutter uttag
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på slutet av den bilen som du hör bromsljud. Lyft samma ände av fordonet från marken, med hjälp av en 2 tons domkraft eller en med större kapacitet. Placera pallbockar under den nedre kontroll vapen eller armar upphängning på vardera sidan av fordonet, strax innanför däcket och församlingar hjul. Försök inte detta projekt på en domkraft, eftersom domkraften kunde rulla, spets, eller kollaps. Ta bort muttrarna och hjul montering helt från fordonet.
2

bort bromsok montering bultar från insidan av bromsok, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Bänd bromsok halvvägs bort av bromsok monteringsfäste, med ett spett. Sätt i pry bar mellan insidan pad och baksidan av rotorn. Tryck handtaget på spett utåt för att komprimera bromsok kolv inåt en aning. Du behöver inte komprimera kolven helt, eftersom du inte installerar nya eller tjockare dynor tillbaka på fordonet. Ta bort bromsok helt från fordonet.
3

bort bromsbeläggen från bromsoket monteringsfäste, och satte dem på ett konkret eller fast yta. Spraya båda sidor av bromsbeläggen med aerosol broms renare, för att prep ytorna bromsbelägg och befria dem från smuts och bromsdamm.
4

Applicera ett tunt lager av bromsok fett på baksidan av bromsbeläggen. Den bakre delen av dynorna är den sida som är vänd utåt på vardera sidan av rotorn. Får inte fett på kontaktytan eller kornig yta av dynan. Smörj ändarna av dynorna, där de kontaktar bromsok fästet. Det finns små "tänder" som utsprång på ändarna av dynorna, där de kommer i kontakt med fästet. Installera bromsbelägg på fram-och baksidan av bromsok fästet.
5

bort bromsok slide rören från bromsoket. På insidan av bromsok där man tagit bort skruvarna, det finns en liten gummistövel. Ta metallröret genom att trycka den med fingrarna, tills det skjuter ut från den andra sidan av stöveln. Ta bort röret helt. Packa gummistövel full av bromsok fett med fingret. Sätt den lilla metallröret tillbaka in i gummistövel, placera fingret över den motsatta änden så att allt nytt fett inte bara komma ut på motsatt sida. Smörj både de övre och undre caliper slides på detta sätt.
6

Sätt tillbaka bromsok på bromsenheten, och dra åt bromsok monteringsbultar. Använd en 3/8-tums Ratchet och uttag för att dra åt bultarna till mellan 60 och 80 foot-pounds av vridmoment. Spraya hela bromsaggregatet nedåt, tills det är mättat i bromsrengöringsmedel. Försök att inte spraya ryggen på dynorna du bara smorda though.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra korrekt smörjning av den andra sidan av fordonet. Processen måste utföras på båda sidor av fordonet för att säkerställa att den andra sidan inte börjar göra buller när den första sidan är väl fungerande. Smörj alla dessa delar kommer att dämpa bullret från semi metallic bromsar.
8

tillbaka hjulet på fordonet. Dra åt muttrarna så att de ligger tätt. Höj bilen på domkraften och ta bort domkraften. Sänk fordonet. Dra åt hjulmuttrarna med tillverkarens rekommenderade åtdragningsmoment, som kan erhållas via din lokala återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58815.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.