Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en 1999 Maxima

Den 1999 Nissan Maxima använder bromsskivor, bromsok och bromsbelägg på bakhjulen. Den Maxima bakre bromsbelägg arbete med parkeringsbromsen, så du kanske inte behöver ändra dem så ofta som du skulle de främre bromsbelägg, men du bör ändå kontrollera dem när du ändrar de främre. Förfarandet för att ersätta de bakre bromsbeläggen är något annorlunda än förfarandet för att ändra de främre. Saker du behöver
Sifon Blocks verktyg
Ordet jack
pallbockar
Däck järn
Wrench
Högtemperaturfett
Anti-squeal Needle förening
tång
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagningsproceduren
1

Sifon minst två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern, använd en sug-eller hävert verktyg såsom en kalkon baster eller spruta som du aldrig har använt för något annat och kommer inte att använda igen för något annat uppdrag efteråt.
2

Blockera framhjulen med stora block underläggskilar , höjer bilens bakre änden och stödja den på pallbockar. Ta bort drivhjulen, med däck järn.
3

Koppla parkering bromsarmsklämma kabel och ta loss kabeln från spaken.
4

Skruva och ta bort den övre bromsok bult med en skiftnyckel och vrida bromsoket ner och från konsolen.
5

bort de inre och yttre bromsbelägg från fästet, och sedan ta av plattan hållarna från övre och nedre ändarna av monteringskonsolen. Dra slammerförhindrande våren ur bromsok, inspektera den för skador och installera det (eller byt ut den om det behövs).
6

Koppla bort shims från fästplattorna för de gamla bromsbelägg.
7

Dra glidstiften ur fästet, torka fästet bort, tillämpa en hög temperatur fett på det (du kan använda den med fingret) och montera stiften tillbaka i fästet . Addera Installation
8

Anslut shims till ryggen på kuddar ersättningsbromsbelägg. Applicera en anti-squeal förening till mellanläggen (i-mellan kanterna och mitten av shims).
9

Montera de övre och undre pad trotjänare i bromsoket monteringsfäste, sedan installera ersättare yttre och inre bromsbelägg
10

Slå bromsok kolv med ett par nål-tång för att dra den tillbaka i bromsoket -. kan du också använda ett speciellt verktyg från en Biltema till vända det.
11

Pivot och svinga bromsoket tillbaka upp i position på fästet. Applicera den övre bulten och dra åt den till 28 och 38 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
12

Hook parkeringsbromsen kabeln tillbaka till spaken och anslut kabeln klippet till bromsen.

13

Anslut hjulen och sänk bilen till marken efter att ha ändrat både de bakre broms församlingar.
14

Fyll cylindern broms master med färsk bromsvätska.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57981.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.