Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en nödbroms på en Ford Truck

nödbromsar ursprungligen var avsett att stoppa ett fordon i rörelse under en nödsituation. Moderna bromssystem har gjort denna användning till stor del föråldrad, och nödbromsar används nu främst som en parkeringsbroms. Ford F-seriens lastbilar har varit i kontinuerlig produktion sedan 1948, med ett överflöd av olika märken och modeller, så detta är en mycket generell guide till att installera nödbromsar i en Ford lastbil. För särskilda förfaranden, konsultera instruktionsboken för just din bil. Saker du behöver
nödbromsar kit
hållarstift
Assistant Review hylsnycklar
Skruvmejsel
Brake smörjmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Parkera trucken över en lyftanordning. Placera växeln i neutral växel och lossa parkeringsbromsen. Ta bort alla paneler som behövs för att komma åt parkeringsbromsen och lyft upp trucken med lyftanordningen.
2

Dra kabeln parkeringsbromsen till sin maximala gräns för resor, och infoga en hållare stift vid behov för att förhindra att kabeln från tillbakadragning. Parkeringsbromsen ska inte ha någon spänning på den. Du kommer förmodligen att behöva en assistent för att hålla kabeln medan du sätter i lastappen.
3

Använd en hylsnyckel för att koppla bort kabeln parkeringsbromsen. Ta bort de bakre bromsskivorna och de främre bromsskivorna, beroende på just ditt fordon.
4

Lossa eventuella broms skruvar sko justerskruvar som fäster bromsfjädrarna, med hjälp av en skruvmejsel. Ta bort eventuella bromsfjädrarna och stift på skorna parkeringsbromsen och ta bort skorna parkeringsbroms.
5

Smörj in de nya skorna för parkeringsbromsen på de ställen där de kommer i kontakt med slitage plattor. Montera de nya bromsbackar och se till att de är centrerade med avseende på bromsbeläggen.
6

Fäst fjädrar, stift och skruvar för bromsbackar, och anslut kabeln parkeringsbromsen. Använd en momentnyckel för att dra åt skruvarna med rätt moment. Avlägsna lastappen på bromsvajern, och justera spelet på parkeringsbromsen som är lämpligt för din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57460.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.