Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort att bromsarna en 1986 Chevy

Ta hand om dina bromsar är en viktig del av fordonets underhåll. Bromsarna på din 1986 Chevy måste avlägsnas från det fordon för både kontroll och utbyte. Inspektera dessa komponenter och ersätta slitna eller inte delar kommer att hjälpa din Chevy behålla sin optimala bromsprestanda. De flesta 1986 Chevys är utrustade med trumbromsar bak och skivbromsar på framsidan även om vissa modeller, t.ex. Chevy Camaro, kan ha skivbromsar på alla fyra hjulen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Lug Ratchet skiftnyckel Mössor och socket set
Turkiet Baster
mekaniker tråd
platt skruvmejsel
Spetstång
Penetrerande vätska
bromsjusteringsanordning verktyg
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Öppna huven och leta reda på bilens broms huvudcylindern och ta bort hälften av bromsvätska från behållaren med en kalkon baster. Släng vätskan på ett säkert och miljömässigt ansvarsfullt sätt.
2

Lossa muttrarna på hjulet med en rörtång. Använd en domkraft för att lyfta fordonet från marken och stödja den på pallbockar.
3

Avlägsna muttrarna från hjulet med rörtång. Skjut hjulet av axeln för att komma bromsskivan eller trumma.
Disc Brake Borttagning
4

Ta bort de två fästskruvarna som håller bromsok till dess monteringsverktyg med ett Ratchet och uttag. Lyft tjocklek av av bromsrotorn och häng upp den i luften med mekaniker tråd.
5

Lossa de två fästbultarna som håller konsolen bromsbelägg på plats. Dra fästet bort av bromsrotorn och ställ den åt sidan.
6

Bänd dammskyddet bort av rotorn med en platt skruvmejsel. Använd ett par nål-tång för att ta bort sprinten från spindelmuttern. Använd ett Ratchet och uttag för att lossa och ta bort spindelmuttern.
7

tag rotorn stadigt med båda händerna och dra bort det från axeln. Applicera en liberal mängd penetrerande smörjmedel runt spindeln området och låt den inställd på att minst 15 minuter om rotorn inte lossnar omedelbart. Addera Trumbroms Borttagning
8 < p> Ta bort runda klipp från hjulbultarna om din 1986 Chevy har bakhjulsdrift. Bänd bort dammskyddet med en platt skruvmejsel för att exponera spindelmuttern. Ta bort sprinten från muttern med ett par nål-tång och ta bort muttern med en spärr och uttag.
9

Fatta bromstrumman ordentligt och dra bort det från axeln. Om axeln inte går att flytta, ta bort gummiproppen på fästplattan för att avslöja tillträde hål för justering. Infoga ett verktyg bromsjusteringsanordning och vrid inställningsratten tills bromstrumman börjar snurra fritt dra bromstrumman bort från axeln.
10

Haka de övre och undre broms returfjädrarna med nålen- tång och ta bort de två nedhållande fjädrarna på bromsbackarna. Lossa kabeln parkeringsbromsen från bromsen. Ta förankringspinnen håller bromsbackarna ihop och dra skorna ur aggregatet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58802.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.