Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort frambromsen rotorer på en 1994 Mazda Protege

År 1990 släppte Mazda en ny instegsmodell sedan till sin lineup, de Protege. Den ursprungliga Protege presenterade hårda kropp linjer och en något kantighet utseende. År 1994 - det sista året före Mazda omarbetat Protege - nybörjar sedan kom standard med en 103-hästkrafter, 1,8-liters fyrcylindrig motor. En uppsättning ventilerade skivbromsar hade ansvaret för att föra Protege att avstanna. Med tiden, eller på grund av överdriven pad slitage, kan bromsrotorn bli alltför tunn för att vara säker och behöver ersättas. Det Protege har en något oortodox rotor avlägsnandet, men inte svårare än andra och vanligare rotor ersättare. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Spetstång
8-tums C- klämma
Phillips skruvmejsel
Hammer
Gummiklubba
Momentnyckel
1 qt. DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna Protege huva och skruva av locket från huvudcylindern. Sifon ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa de främre muttrarna med ett Ratchet och uttag. Höj framsidan av Protege från marken med hjälp av en domkraft. Slide pallbockar under Mazdas hjälpram, och sänk bilen på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra framhjulen från fordonet .. Addera 3

Titta på den främre delen av bromsok och hitta bromsen hålet pad tillgång på bromsoket. Hitta "W" spring på den yttersta delen av bromsbelägg, hålet. Dra "W" våren från hålen i de två pad-låssprintarna.
4

Dra de två pad-låssprintarna från bromsok med nål-tång. Kläm på "M" spring - M-formad metall våren - på insidan av bromsbelägg, hålet, och dra våren från bromsbelägg och bromsok. Skjut bromsbelägg av tjocklek genom bromskloss tillgång hål.
5

Ta bort de två bromsok-fästskruvar med ett Ratchet och uttag, och dra bromsok från styrspindeln. Ställ innerdyna inne i tjocklek, så den får kontakt med bromsok kolv. Placera en 8-tums C-klämman över bromsok, så den fasta delen av klämman nuddar den bakre oket och skruven delen vidrör bromsbelägget. Dra åt C-klämman tills bromsklossen slutar röra sig. Lossa C-clamp och ta bort den från bromsok
6

Avlägsna rotorn fästskruven med en stjärnskruvmejsel -. Om skruven inte roterar lätt knacka sitt huvud med en hammare för att fri det först. Ta tag i rotorn, och dra bort Protege nav. Om rotorn inte dra bort lätt, lätt slå den bakre delen av den med en gummiklubba för att frigöra det.
7

Ställ en ny rotor på Protege nav, passa in skruvhålet på rotorn med den på navet. Dra rotorn fästskruven med en stjärnskruvmejsel.
8

Ställ bromsok tillbaka på Protege främre styrspindeln och dra åt bromsok-fästbultarna. Dra åt bromsok-fästbultar 29-36 fot-pounds med en momentnyckel och en socket.
9

Slide nya bromsbelägg genom bromskloss tillgång hål på bromsoket. Pressa "M" spring, och linje upp öronen för "M" fjädern i hålet i mitten längst upp på båda bromsbelägg. Släpp långsamt "M" spring tills öronen in i hålen.
10

Skjut dynan behålla stiften genom hålen i oket, genom hålen i bromsbeläggen och genom den krökta delen av "M" våren. Rotera pad behåller stiften tills de små hålen på utsidan delen av stiften möter bromsen hålet pad tillträde i bromsoket.
11

in varje ände av "W" spring i hålen på utanför dynan behålla stift - du kan behöva vrida stiften lätt att rada upp stiften med hålen
12

Upprepa steg 3 till 11 för att byta bromsbelägg på andra sidan. adepten.
13

Ställ hjulen tillbaka på Protege s FRAMHJULSNAV och dra åt muttrarna. Höj Protege av domkraften står med en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk Mazda till marken. Dra åt muttrarna 65-87 fot-pounds - i ett kors och tvärs mönster -. Använder en momentnyckel och uttag
14

Tryck och släpp upp bromspedalen upprepade gånger tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern behållaren. Lägg DOT 3 bromsvätska tills vätskenivån når "Max" linje på behållaren. Dra huvudcylindern locket på huvudcylindern.
15

Ta behållaren på gammal bromsvätska till en bil vätska återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer tar gammal bromsvätska gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59265.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.