Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 1999 Ford Windstar

Den 1999 Ford Windstar presenterade skivbromsar fram på framhjulsdrivna minivan. De bakre bromsarna var vanligast bak trumbromsar, men det fanns också modeller tillverkade med skivbromsar bak. Skivbromsar använder bromsbelägg och rotorer, medan bak trumbromsar använder bromsbackar och bromstrummor. Medan skivbromsar är alltid med i den främre bromssystemet, skivbromsar bak är något överlägsna bak trumbromsar i prestanda, men kan kräva mer ersättning än bromsarna bak trumma. Saker du behöver
bromsvätska suganordning blockera
Wheel eller block av trä
Däck järn
Jack
Jack står
Box-nyckel som
Små pry verktyg
Wire
150 grit aluminiumoxid sandpapper
4-tum till 6-tums C-clamp
Silikon broms smörjmedel
Replacement bromsbelägg
Momentnyckel med Hylsnyckelsats
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Parkera Windstar på en plan yta som skulle vara lämplig för att lyfta och stödja fordonet på ett säkert sätt och öppna huven.
2

Använd en bromsanordning vätska sug att ta bort 1/2 av bromsvätska från huvudcylindern och sedan kassera vätskan. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern.
3

Placera en hjulblocket mot ett av däcken på motsatt axel du kommer att byta bromsbelägg på. Se till att bilen är i parken och bara handbromsen om du ersätter främre bromsbelägg. Den parkeringsbromsen åtdragen kommer inte att tillåta dig att ta bort de bakre bromsok om du byter bak bromsbelägg.
4

Bryt muttrarna löst på de två däcken på samma axel som du ersätter bromsbelägg om du använder däck järn. Bara vrid muttrarna 1/4 varv motsols för att bryta loss dem
5

Lyft axel Windstar -. En sida i taget - med domkraften och sedan stödja fordonet på jack står i ett tryggt och säkert sätt.
6

Ta bort muttrarna och ta bort hjulen.
7

Avlägsna bultarna styrtapp på de främre bromsok eller tjocklek bultar på de bakre bromsok med en lämplig box-nyckel.
8

Använd den lilla bända verktyg för att försiktigt bända bromsok bort av rotorn och knoge montering och användning en lång tråd att binda tjocklek på spiralfjädern att stödja det.
9

Använd C-klämma för att komprimera kolven i bromsoket helt i bromsoket hålet.
10

bort bromsen elektroderna från ankarplattan. Använd den lilla bända verktyg om det behövs. Ta tofflorna på distanserna Ankarplatta på de bakre skivbromsar. Dessa skall ersättas och levereras i rutan för ersättningen bromskloss set.
11

Inspektera rotorer för eventuella rost gropar, hot spots eller sprickor yta. Vilken som helst av sådana tecken uppkommer på ytan av rotorn bör kräva utbyte av komponenten. Om inte, använd sandpapper för att ta bort glaset yta på ytan av båda sidor av rotorn. På de främre isolatorer bromsbelägg eller de bakre tofflor ersättande
12

Place silikon bromsen smörjmedel efter ominstallation dem på förankringsplattan distanser.
13

Place de nya dynorna i ankaret plattorna. Var noga med att passa in skårorna på de bakre dynorna motbrickorna lämpligt.
14

Byt bromsok över rotorn och kuddar montering och passa in bultarna styrpinne eller bromsok bultar tillbaka till bromsok. Dra åt de främre bromsok styrbultar till 38-fots lbs. med momentnyckel och en socket. Dra åt de bakre bromsok bultar till 14-fots lbs. med momentnyckel och en socket. Upprepa denna procedur för den motsatta sidan av samma axel.
15

Byt hjulen och muttrarna och dra åt muttrarna så att de sitter ordentligt på navet i varje hjul. Sakta sänker bilen med domkraft för att ta bort domkraften och sedan dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster till 100-fots lbs. med momentnyckel och en socket.
16

Pump foten bromspedalen flera gånger till sittplats dynorna till rotorerna och utvidga bromsok kolvarna. Kontrollera igen bromsvätskenivån i huvudcylindern behållaren och bara lägga ny bromsvätska till hela märket om nödvändigt. Sätt på locket till huvudcylindern behållaren och provköra den Windstar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58045.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.