Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg på en Dodge Caravan

Om du har fått veta att du behöver bromsbelägg på din Dodge Caravan, vet du redan hur dyrt det är att ha dem ersättas. Dynorna är tillräckligt billig, men den timme arbetskostnaden vid reparationsverkstad eller återförsäljare verkar ganska upprörande. Om du har några verktyg som hemma och lite tekniskt kunniga, kanske du vill överväga att försöka reparera själv. Saker du behöver
Golv jackJack standWheel chockTurkey basterDOT godkänd broms fluid1/2-inch enhet bryter bar1/2-inch drivhylsa set1/2-inch enhet ratchetLarge flathead screwdriverC-clampBungee cordSilicone baserade broms lubricant1/2-inch drive justerbar momentnyckel (rekommenderas)
Visa fler instruktioner
1

Park Caravan på en plan, jämn asfalterad eller betongyta. Släpp huvfäste och handbromsen.
2

Öppna huven och suga ut hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster. Kassera fluiden lämpligt sätt. Återanvänd inte det. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern.
3

Bryt muttrarna löst på vänstra hjulet först med att bryta bar och en socket. Ta inte bort muttrarna och lossa dem för mycket.
4

Lyft Caravan med domkraft och placera hissen punkten under sändningen bussningen. Placera en pallbock under insidan av rocker panel i vänster där ramen är inramad. Placera inte stödbenet på rocker panel som den kommer sannolikt kollaps. Du kan lämna domkraft på plats som en extra säkerhet stöd, men se till att använda en pallbock.
5

Ta bort muttrarna och hjul.
6

Ta bort bromsok bultar med Ratchet och en socket. Försiktigt bända bromsok bort av rotorn med hjälp av skruvmejseln. Dynorna är klippt till bromsoket.
7

Avlägsna utombordaren pad först genom att bända bort det okhuset med skruvmejseln. Avlägsna den inre pad genom att dra ut det ur bromsok kolvloppet. Stöd bromsok till spiralfjädern med bungee rep.
8

Komprimera kolven i att använda C-klämman. Pressa långsamt och stadigt för att undvika att skada bromsok kolv.
9

Installera de nya dynorna börjar med inombordsmotorer pad. Eftersom de invändiga och utvändiga kuddar är identifierbart annorlunda, det finns bara ett sätt de kommer att passa ordentligt. Det finns en liten skillnad i formningen av stödplattorna av dynorna. Se de gamla kuddar du bort för att se till att du ansöker dynorna för den vänstra sidan.
10

Applicera en liberal lager silikon bromsen smörjmedel på bromsok ankaret där stödplatta av dynorna sitta emot.
11

tillbaka bromsok över rotorn.
12

Applicera ett tunt lager av silikon bromsen smörjmedel till den släta yta av bromsok bultar. Sätt det i bromsoket för att låsa det till bromsok ankaret. Dra åt bultarna ordentligt.
13

byter hjulet och lug nötter, dra åt muttrarna så hårt du kan med Ratchet och en socket. Sänk Caravan och dra åt muttrarna i ett alternativt mode med momentnyckel inställd på 100 foot pounds och eluttag.
14

Upprepa proceduren för höger sida.
15

Pump fotbromsen när du är klar med den högra sidan tills det hydrauliska trycket återställs till bromsok kolvarna och bromspedalen känns normal. Lossa parkeringsbromsen.
16

Kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Bara lägga ny DOT-godkänd bromsvätska för din husvagn.
17

bort hjulet chock och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57110.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.