Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar rotorer på en 1998 Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder broms rotorer arbetar med bromsbeläggen att bromsa och stanna fordonet via hydraulik. När du trampar på bromspedalen, rinner bromsvätska genom bromsledningarna till bromsok. De bromsok har en kolv av trycker mot den bakre bromsbelägg. Trycket tvingar oket att gå tillbaka lite, och bromsbeläggen pressa rotorerna att bromsa och stoppa Pathfinder. Det tar ca 30 minuter per hjul för att slutföra projektet. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
Jack står
rörtång
Buntband
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Park Pathfinder på ett plant underlag och slå av tändningen. Placera hjulkloss bakom lämpliga hjul. Lossa muttrarna på hjulet du kommer att arbeta vidare med rörtång, vrida moturs. Lyft bilen fram med bil jack och placera en pallbock under den, nära fästpunkten. Höj domkraften stå upp mot ramen.
2

Avlägsna muttrarna från hjulet med rörtång. Dra av hjulet från Pathfinder. Ta bort bromsoket från hjulet montering med en hylsa och spärrskaft. Säkra bromsok till staget med en tråd slips. Dra bromsrotorn av hjulet församling.
3

Installera den nya rotorn på hjulet församling. Klipp av tråden slips håller bromsoket till fjäderben med tången och placera den på fästet.
4

Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Byt ut hjulet på Pathfinder och dra åt muttrarna med rörtång. Upprepa proceduren på de andra hjulen.
5

bort stödbenet från under Pathfinder och lägre fordonet till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58571.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.