Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så identifierar Vilken typ av bromsar en bil har

Vid beställning broms delar till din bil eller lastbil, kommer du bli tillfrågad om den har skivan eller trumman, makt eller låsningsfria bromsar. Det är möjligt att göra bestämningen av bilens bromsar utan att palla upp bilen och ta bort eventuella hjul. Instruktioner
en

Titta igenom ett av hålen på toppen av framhjulet. Om din bil har skivbromsar fram (de flesta gör), kommer du att se bromsrotorn, en slät yta en tum eller två bakom ratten. Om det inte har skivbromsar fram kommer du att se en rund rostig utseende bromstrumman.
2

Titta genom ett av hålen i toppen av en av de bakre hjulen. Du kommer antingen visa en broms rotor, vilket kommer att vara smidig, blank och platt, eller en bromstrumma, vilket kommer att vara rund, grov och mycket sannolikt ganska rostig utseende.
3

Look på baksidan av hjulet och däcket, om du inte kan se klart nog genom ett hål i hjulet. En skivbroms kommer att ha en gummislang från axeln eller organ till bromsoket, en trumbroms kommer att ha ett metallrör
4

Bestäm om din bil har låsningsfria bromsar med en av dessa. metoder: 1) Vrid tändningsnyckeln till på och titta på varningslampor på instrumentpanelen. Om din bil har låsningsfria bromsar kommer det att finnas en "ABS" eller "anti-lock" ljus illuminated.2) Leta efter en tråd på baksidan av varje hjul. Kontrollera både fram och bak som vissa bilar bara har främre ABS, medan andra kan ha fram och rear.3) Ring din återförsäljare med din VIN-nummer och fråga.
5

Öppna huven och leta efter en stora runda metallburk ca 10 eller 12 inches i diameter på den bakre delen av förarens sida av motorrummet. Detta är makt bromsservon. Om du har en av dessa, har din bil servobromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57097.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.