Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man rättar till bilen bromsar som gör en Skrapning Sound

Bromsbelägg är utformade för att squealen under normala förhållanden när dynan materialet når en viss tjocklek. Detta skrikande innebär att det är dags att byta bromsbeläggen och utföra periodiskt underhåll på bromssystemet. När bromsbeläggen inte ersätts när det behövs, kommer dynmaterialet uttjänt bort helt, och det kommer att bli ett skrapande ljud när du bromsar. Detta ljud har framställts av metall mot metall kontakt från bromsbelägget underlagsmaterialet med metallen rotorn. Detta ljud innebär att du också kommer att behöva byta rotorerna tillsammans med bromsbelägg. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
hylsa och spärrskaft set
Wire
Brake Cleaner Review Bromskloss spridare
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

bryta loss muttrarna med en rörtång men inte helt ta bort dem vid denna tidpunkt.
2

Höj den främre änden av bilen med en domkraft tills framhjulen är upplyfta från marken. Placera pallbockar under ramen järnväg att stödja vikten av fordonet. Sänk bilen på pallbockar med domkraft.
3

Avlägsna muttrarna med en rörtång och dra däcket bort från bilen.
4

Skruva loss de två bromsok bultar med en socket och ratchet set sedan bort bromsoket. Stöd bromsok genom att hänga den på en bit tråd från spiralfjädern.
5

Ta bort de två fästbultarna från bromsok fäste med socket och ratchet set. Drag av rotorn från hjulnavet och kassera den.
6

Spray båda sidorna av den nya rotorn med broms renare och placera den på hjulnavet montering.
7

Montera bromsok fäste genom att dra åt fästet bultarna med hylsa och spärrskaft.
8

Ta bort det som är kvar av de slitna bromsbelägg och kasta dem. Komprimera bromsok kolv tillbaka i bromsoket med en bromskloss spridare.
9

Place de nya bromsbeläggen i bromsoket och skjut bromsok tillbaka i position. Montera de två bromsok bultar med hylsa och spärrskaft.
10

Montera hjulet på hjulnavet och dra åt alla muttrarna. Upprepa steg 5 till 11 för den andra sidan av fordonet.
11

Hissa upp bilen av domkraften står med ordet jack och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna med tillverkarens specifikationer med en momentnyckel.
12

Starta motorn och pumpa bromsarna tills de känns fasta.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58596.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.