Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tecken på bromsfel

Några delar av bilen är så viktiga för säkerheten för dig och din familj som dina bromsar. Bromsar är vad tillåter dig att stanna för rött ljus, stoppskyltar och en och annan hjort. Medan total, omedelbar bromsfel är säkert möjligt, är det mycket mer troligt att dina bromsar kommer att ge dig en rättvis varning om att något är frågan. Att lära sig att känna igen dessa tecken kan du spara pengar i butiken och hjälper dig att hålla din bil säker. Gnissel

Bromsar är utformade med säkerhet i åtanke. När bromsen är slitet ned, kommer det slutligen nå "gnissla" lagret. Detta lager av bromsbelägget är konstruerad för att göra ett högfrekvent gnisslande ljud och varna föraren om att det är dags för en broms ersättare. Även om du kan säkert köra ett tag på finfina bromsar, är det bäst att få dem ut så snart som möjligt för att förhindra skador på ditt fordon.
Grinding
p Om du kör dina bromsar i marken, kommer du att uppleva förmodligen en slipning känsla när du bromsar. Detta är den råa metallen på bromsdynan kollidera med din bromsskivan. Förutom att göra hårdare att sakta ner, kommer detta att orsaka omfattande skada på skivorna och rotorer. Kostnaden för att ersätta dina bromsbelägg är relativt låg jämfört med kostnaden för nya skivor och rotorer.
Pedal Frågor
p Om du träffar dina bromsar och pedalen sjunker hela vägen till golvet, bör du få dina bromsar kontrolleras omedelbart. Samma sak gäller för bromsar som måste "primas" eller pumpas för att fungera. Detta är tecken på ett misslyckande i bromsledningen eller annan vital komponent och kan leda till en olycka om de inte behandlas så snart som möjligt. Addera Pulserande och dra
p Om du bromsar och det känns som dina bromsarna pulserar över en ojämn yta, är det fullt möjligt att dina skivor eller rotorer är skev. Detta är en tydlig indikator på att något är fel. Dessutom, om din bil drar hårt till ena eller andra sidan när du trycker på bromspedalen, är du upplever förmodligen någon form av bromsfel på ena sidan av bilen. Har bromsarna kontrolleras av en mekaniker omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58777.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.