Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en C5 Hub Rear Wheel

Den verkliga hjulnavet på en C5 Corvette är monterad på den bakre knoge av fjädring och tillåter bakaxlar och bakhjulen för att snurra. Dessa hubbar har kullager inuti, som är avgörande för en korrekt rotation av navet. Om lagren gripa upp, då navet inte kommer att kunna röra sig och bilen kommer inte köra ordentligt. För att åtgärda problemet måste du först ta bort den bakre hjulnavet, vilket kan göras på ungefär en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
däck järn
Stoppklossar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Spetstång
J krok
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar runt framhjulen i C5. Lyft upp den bakre delen av Corvette med domkraften och sätta bilen på pallbockar. Ta bort de bakre hjulen med däck järn och flytta dem ur vägen. Koppla ur anslutningen på hjulhastighetssensorn med händerna.
2

Unbolt bromsoket bakifrån knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan hänga bromsok bakifrån fenderwell med j kroken. Dra av alla klipp som kan vara runt klackarna som håller rotorn på plats med hjälp av nål-tång. Drag av rotorn från den bakre navet.
3

skruva isär styrstaget från knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag och sedan lyfta dragstången ur knogen. Skruva loss axelmuttern från mitten av navet med 1/2-tums Ratchet och uttag.
4

Unbolt övre och undre styrarm bakifrån knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan knoge ur bakvagnen. Skruva loss navet från knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, och därefter separera de två komponenterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61609.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.