Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bromsar & Rotorer

Byt dina egna bromsbelägg och rotorer och du kan spara mycket pengar. Generellt kan du planera på att spara cirka 50 procent av kostnaden för att få jobbet gjort på en verkstad, om du gör det själv. Det är väl värt den tid det tar dig att byta din egen bromsbelägg och rotorer. Du kommer att behöva några verktyg, men de flesta är verktyg du förmodligen har om du gör några av dina egna reparationer redan. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skruvmejsel
rörtång
Hylsnyckelsats
Loctite medelstark gänglåsning
Stor Tvingfäste
bromsfett
Liten borste
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en fast, plan yta och ta bort hjulet covers.Use din lug skiftnyckel och lossa, men ta inte bort klacken nötter. Slå i en moturs riktning för att lossa.
2

Jack fordonet upp tills däcken är från marken och stödja fordonet säkert på pallbockar. Ta sedan bort muttrarna och däck.
3

lokalisera och ta bort bromsok bultar. Vissa Ford-bilar använder inte bultar. De har två kilformade bromsok lås. Om ditt fordon har dessa lås, använd ett dorn och en hammare och dra dem ut ur de kanaler som de är i.
4

bort bromsoket. Låt inte bromsoket hänga med sin broms slang. Häng den med en tillfällig hängare från en suspension arm eller ramen.
5

lokalisera och ta bort bromsokshållare bultar. Ta bort bromsok stöd. Notera orienteringen av bromsbeläggen i stödet och ta ut elektroderna.
6

Avlägsna bromsrotorn, vilket helt enkelt skulle glida av navet på denna punkt. Det kan vara nödvändigt att använda en del kraft för att ta bort den. Vissa knacka med en hammare kan göras, men var försiktig eftersom för mycket hårda slag kan skada hjullagren. I detta foto är en skruvmejsel in i fenorna på rotorn för att bända rotorn off. I vissa sällsynta fall kan det vara nödvändigt att hyra och använda en stor 3-käke avdragare för att avlägsna rotorn.
7

Bred ett tunt lager fett eller antikärvningsmedel på navet och montera den nya rotorn genom att skjuta den på navet. Skruva en lug nut på att hålla rotorn på plats.
8

Placera en droppe Loctite medelstark gänglåsning på bromsokshållare bultarna och montera bromsok stöd.
9

Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket stöd i samma riktning som de kuddar som togs bort. Placera en lätt kostnad av fett på ändarna av kuddar där de vilar på bromsok stöd ..
10

Använda en av de gamla bromsbeläggen som en bro mellan kolvarna i oket, trycker kolvar tillbaka i bromsoket med en stor C-clamp. Pressa kolvarna tills de är helt indragna.
11

kasta det gamla kuddar och applicera ett tunt lager bromsfett till de områden i bromsok som kontaktar bromsbelägg. Skjut bromsok ner över dynorna och byt bromsok bultar. Dra åt ordentligt. Sätt tillbaka hjulet och dra åt muttrarna.
12

Jack bilen och ta bort domkraften. Kontrollera igen muttrarna och ersätta hjulsidor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57129.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.