Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsskivor

Skivbromsar är den dominerande bilindustrin bromsteknik som används idag. Arbetsgruppen Principen är enkel. Ett stationärt bromsok använder speciellt utformade kuddar för att "ta tag" en disk som är fäst vid det roterande hjulet, och den resulterande friktionen saktar fordonet. Dynorna och disken utsätts för enorma krafter och värme under den här processen, och båda är utsatta för den hårda miljön skapas under fordonet när det är i rörelse. Som en följd av slitage eller skada, blir det ofta nödvändigt att byta ut bromsskivorna, och fordonsägare kan rädda sig pengar om de är villiga att spendera ett par timmar att göra detta relativt lätt uppgift själva. Saker du behöver
Lug skiftnyckel block
Wheel
Bil jack
Säkerhet står
Skiftnycklar
bungee rep
Mallet
Skruvmejslar
Bromsrengöringsmedel sprej
dropplådan
Stålborste
Rags
Thin träbit eller lika (träslev, plast klyvkil, etc.) katalog bromsfett
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en fast och jämn yta. Sätt automatväxellådor i parken och satte manuella växellådor i första eller backväxel. Om att arbeta på en frambroms, dra åt parkeringsbromsen och blockera båda bakhjulen. Om att arbeta på en bakbroms, ställer inte parkeringsbromsen och blockera båda framhjulen. Delvis lossa muttrarna på hjulet som ska underhållas, jack upp bilen och stödja fordonet på ett säkerhets-stativ. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Ta bort alla skyddskåpor som kan omfatta cheferna för de två bromsok styrbultar, och sedan ta bort bromsok styrbultar. Grip bromsok montering och rulla den fram och tillbaka några gånger för att sprida bromsbelägg, och lyft sedan bromskaliperenheten upp och från disken. Skada inte slangen gummi bromsen. Häng bromskaliperenheten ur vägen på fordonets upphängning med ett bungee rep eller liknande.
3

Ta bort den gamla hårddisken genom att ta bort alla fästbultar eller skruvar och dra skivan från navet . Om disken är beslagtagna, Tryck på mitten av skivan ordentligt med en gummi-eller plasthammare för att lossa. Vissa skivor har ett eller flera gängade hål i den centrala delen av disken. Bultar kan träs in i dessa hål och samtidigt åt att jack skivan från navet.
4

Rengör navet noga med broms rengöring vätska. Var noga med att fånga alla begagnade vätska i en fångst pan och kassera den använda vätskan i enlighet med lokala föreskrifter. Arbeta i ett väl-ventillated området och se till att inte andas broms rengöringsvätska ångor. Använd en stålborste för att avlägsna envis smuts och avlagringar. Torka navet ner med trasor. Kontrollera ytan på den nya disken som kommer i kontakt med navet och vara säker på att den är fri från smuts. Rengör med broms rengöring vätska om det behövs.
5

Placera den nya skivan på navet och fäst det med fästbultar eller skruvar om tillämpligt.
6

Lirka bromskaliperenheten bromsbelägg sönder med hjälp av en tunn träbit eller liknande mjukt föremål. Byt bromskaliperenheten över disken. Smörj bromsok styrbultar med bromsfett och installera säkra bromsoket. Sätt tillbaka hjulet och sänka fordonet. Testa bromsen operationen innan du kör bilen normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58473.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.