Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur justera ventilerna på en Chevy 350

Även om det är ganska ovanligt att behöva justera ventilspel på produktionen Chevy 350 CID små block motorer, det finns gånger - t.ex. efter en reparation - att denna justering krävs. Ventilglappet är mängden clearance (vissa eller inga) mellan insugs-eller avgasventilen och vipparmen. Utan ordentlig clearance, kan motorns prestanda vara dålig eller vissa komponenter kan skadas. De flesta motorer har hydrauliska lyftare som inte kräver någon clearance, men mekaniska lyftare kammar kräver en liten mängd. Den grundläggande proceduren är den samma för båda typerna. Saker du behöver
Blandade uttag /spärrnyckel
Ventil packning set
bladmått (krävs för mekaniska ventillyftare kammar)
Visa fler instruktioner
Hydraulic Lifter Motorer

1

Inaktivera tändsystemet så att motorn inte kan starta när "stötte över" genom att snabbt engagera startmotorn. Ta bort ventilkåpor och ställ åt sidan. Leta upp "nummer 1" flaskventiler (förarsidan, front på Chevrolet V-8s) och identifiera intaget och avgasventilerna. Avgasventilerna korrelerar alltid till avgasporten.
2

Vrid motorn så att antalet 1 Avgasventil börjar öppna (deprimerad ned). Intaget Lyften är på baksidan av kamloben (bascirkel) och ventilen är helt stängd: justera intaget muttern vipparmen så den intilliggande tryckstången kan knappt roteras med pekfingret och tummen. Detta är "noll-lash," men en hydraulisk lyftare kräver ytterligare pre-load - dra åt rocker mutter ett halvt varv. Denna ventil justeras. Vrid motorn igen i samma riktning tills insugningsventilen är nästan helt stängd. Utför samma procedur på avgasventilen /vipparm, och avsluta med ett halvt extra varv av pre-load. Fortsätt på samma sätt för de återstående cylindrarna med hjälp av "avgasöppningen, intagsöppningen" (EO-IC)-sekvens
3

Installera om ventilkåpor -. Använda nya packningar ventilkåpan, om nödvändigt - och sätt tillbaka alla kablar som tidigare lossades. Starta motorn och observera för läckor eller ovanliga ljud.
Mekanisk Lifter Motorer
4

Inaktivera tändsystemet så att motorn inte kan starta när "stötte över" genom att snabbt ingrepp startapparaten. Ta bort ventilkåpor och ställ åt sidan. Leta upp "nummer 1" flaskventiler (förarsidan, front på Chevrolet V-8s) och identifiera intaget och avgasventilerna. Avgasventilerna korrelerar alltid till avgasporten.
P Det är ovanligt att motorerna att ha en mekanisk lyftare (solid lyftare) kamaxeln om det är en eftermarknad uppgradering. Alla förfaranden och enskilda sekvenser är desamma förutom för "noll-lash" och förspänning. Mekaniska ventillyftare kammar kräver visst spel mellan ventilens spets och vipparm. Följ tillverkarens rekommendationer för korrekt mängd varmt lash.
5

Vrid motorn till "EO" läge så att antalet 1 inloppsventilen är på sin bas cirkel och helt stängd. Sätt ett bladmått ca 0,002-0,005 tum tjockare än den rekommenderade "heta lash" att tillåta delar expansion och minskningar clearance. Dra åt rocker muttern så bladmåttet bladet kan knappt glida in och ut ur Lash området mellan ventil spets och vipparmen. (Ställ piskan kylan. Detta är ett viktigt tips, eftersom det är svårt top arbete på en varm motor, och inte alla inställningar kommer att vara konsekvent i slutet av förfarandet.) När kalla Lash är satt, åt rocker muttern. Vrid till "IC" ventilläge för att cylindern och ställa avgas lash ca .005 tum löst. Upprepa processen för alla cylindrar, och installera om ventilkåpor och ledningar.
6

Starta motorn och låt den värmas upp till full arbetstemperatur (fem till 10 minuter). Lyssna på några ovanliga ljud, fasta lyftare kammar kommer "rassla" och detta är normalt. Stäng av motorn och ta bort ventilkåpor. Kontrollera ventilspelet "hot." Rekord (i sedlar) förändringen i piskan och jämför den med den rekommenderade heta Lash (det ska vara nära till rekommenderade lash nu). Detta kommer att ge en god uppfattning om den exakta mängden kallt lash att använda nästa lash gång ventilen ställs in genom att ange hur långt piskan stramar upp när varm.
7

Sätt tillbaka ventilen täcker och ledningar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60938.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.