Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsok på en 1993 Mazda 929

Miles av tjänsten på vägen kan slitas ut bromsok cylindern och kolven, vilket orsakar en farlig vätska läcka. Detta inte bara kompromisser bromssystemet funktionalitet men din säkerhet på vägen. Lyckligtvis ersätta en tjocklek i 1993 Mazda 929 är inte så komplicerat som du kanske tror. Om du arbetar på ett organiserat sätt, kan du installera ett nytt bromsok i garaget på en lördag förmiddag med några vanliga verktyg. Saker du behöver
Wrench in
rörtång
Ordet jack
stödbenet Sida 2 träklossar
Spetstång, om nödvändigt
sexgradig socket set
Ratchet
Clean plastfolie
Gummiband
Brake Parts Cleaner Review Luddfri handdukar Sida 2 nya tätningsbrickor
8-tums vinyl slang
Ny bromsvätska
Töm behållaren
assistentens hjälp
Liten skiftnyckel
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla Caliper
1

Park ditt 929 på plan mark. Släpp parkeringsbromsen och växla transmissionen till neutralläge. Öppna huven och koppla bort jorden (svart) batteri kabel med en skiftnyckel, om du ersätter en tjocklek på en av de bakre hjulen.
2

Lossa muttrarna på hjulet med bromsok dig är service. Använd en rörtång.
3

Lyft bilen från marken med hjälp av en domkraft och placera en pallbock under ramen för stöd och lägre fordonet. Avsluta bort hjulet montering och blockera de två främre eller bakre däck som låg på marken med ett träblock.
4

Ta bort alla smuts från broms slang fäst på baksidan av bromsok så att ingen smuts kommer in bromsen hydraulsystemet. Lossa kabeln parkeringsbromsen från fästet med en skiftnyckel och lossa kabeln från spaken med ett par nål-tång, om du byter ut en bakre oket.
5

Lossa och ta bort de två montering bultar från baksidan av bromsok. På den bakre oket, lossa och ta bort det övre bromsok montering bolt. Använd en sexgradig hylsa och spärrskaft.
6

Lossa bulten som håller fast broms slangen till baksidan av bromsok med en spärr och sexgradig socket. Demontera bulten, slang och de två tätningsbrickor, en på vardera sidan av bromsen slangkoppling. Täck öppningen broms slang med en ren plastfolie och ett gummiband för att hålla bromsvätska rinner ut på golvet.
7

Dra bromsoket från konsolen montering. På bakhjulet montering, svinga bromsok nedåt och skjut sedan bromsok från styrpinnen för att ta bort bromsoket.
8

Spray broms delar renare runt bromsen för att ta bort eventuell friktion damm och torka montering med luddfria handdukar. Addera Installera nya Caliper
9

Installera nya bromsok över fästesenheten. På bakhjulet montering, skjut nedre monteringshål på bromsok över styrtappen och sedan svinga bromsok över bromsok fästet.
10

Installera broms slangen på nya bromsok med två nya tätning brickor på slangkopplingen. Montera broms slang montering bult för hand och dra sedan åt bulten med Ratchet och sex punkter socket.
11

tillbaka de två bromsok bultar, eller den enda bult på bakpartiet, fingrarna och dra åt skruvarna med sex pint hylsa och spärrskaft.
12

Byt ut kabeln parkeringsbromsen på spaken med hjälp av nål-tång och fäst kabeln till hållaren med skiftnyckel, om du är service ett bakre bromsok.
13

Anslut en 8-tums Clear vinyl slang över luftskruv ovanpå bromsok du just installerat och dränka den andra änden av slangen i bromsvätskan inuti en tydlig behållare.
14

Be en assistent för att trycka och hålla ner bromspedalen i golvet. Vrid luftningsskruven ungefär tre fjärdedelar av en varv moturs med en liten skiftnyckel. Be din assistent att långsamt pumpa bromspedalen. När du ser bromsvätska utan luftbubblor kommer ut i slutet av slangen nedsänkt i bromsvätskan, be din assistent att hålla bromspedalen till golvet. Dra åt luftningsskruven och släpper bromspedalen.
15

Montera hjulet på hjulnavet och tråd muttrarna ligger an. Kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern behållare och tillsätt ny vätska, om nödvändigt, för att få upp nivån till "FULL"-märket.
16

Sänk hjulet av domkraften stå och dra åt muttrarna med rörtång. Återanslut jord (svart) batterikabeln med skiftnyckel, om du ersatte en tjocklek på en av de bakre hjulen, och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58778.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.