Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur gör jag blöder skivbromsar bak på en 1996 Ford Taurus?

Ford erbjöd 1996 Taurus med tvåhjuliga bromsar skivor fram och bak trumbromsar. Eftermarknaden alternativ kan du lägga fyrhjulig skivbromsar, och nyare modeller kom lager med fyra hjul skivbromsar. Vissa mer avancerade 1996 modellerna erbjuds på fyra hjul skiva alternativet. Vid byte av någon komponent i bromssystemet, måste du lufta ur bromsledningarna. Processen tar ungefär en timme och är samma metod för bakre vals eller bakre skivbromsar på Taurus, liksom för andra modeller av Fords tillverkats under den tiden. Saker du behöver
Jack
stödbenet
rörtång
Wrench
gummislang
Clear plastflaska
DOT-3 bromsvätska
Visa mer Instruktioner
1

Höj Taurus hjulet passagerare bak från marken med en domkraft. Placera en pallbock under bilens nypa svets ligger cirka fyra inches från hjulet väl mot mitten av fordonet längs sömmen. Avlägsna däcket med hjälp av rörtång för att lossa och ta bort hjulbultarna.
2

Leta luftningsskruven. På trumbromsar, är skruven på baksidan av trumman precis ovanför axeln. På skivbromsar, är det på toppen av bromsoket. Lossa skruven tillräckligt med en nyckel så det är lätt att lossa och dra åt snabbt. Dock inte lämna den så löst att vätska droppar ut.
3

Fäst gummislangen till luftningsskruven. Sänk den andra änden av slangen i en klar plastflaska fylld delvis med bromsvätska.
4

Höj huven på fordonet. Leta reda på bromsvätskebehållaren. Rengör ovansidan av behållaren och ta bort den övre. Ställ den åt sidan. Fyll behållaren till markeringen. Medan blödning bromsarna, se till att behållaren inte sjunker under halvfullt. Fyll på behållaren efter behov. När du har slutfört processen, toppen av behållaren och sätt på locket.
5

Har en assistent bromspedalen stadigt och håll den i detta läge. Lossa luftningsskruven i några sekunder, och titta efter luftbubblor i plastbehållare. När flödet i plastbehållaren stannar, dra åt luftningsskruven och har assistent Släpp pedalen. Upprepa denna process tills inga luftbubblor kommer ut ur röret. Upprepa processen tre gånger till. Helt åt luftningsskruven.
6

Byt däck och hjulmuttrarna. Höj fordonet med domkraft för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken med domkraften. Dra åt muttrarna till fabriken specifikationer.
7

Upprepa steg ett till sex för föraren bakhjulet, då bromsen passageraren fram och sedan föraren frambroms. Även om dina bakre bromsarna är de enda som behöver blöda, att inte blöda alla fyra kan leda till luftbubblor i ledningen. Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren och fyll den så nödvändigt med DOT-3 bromsvätska. Sätt tillbaka locket på behållaren. Testa dina bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58460.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.