Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Mazda Protege Bromsbelägg

Personligen ersätter bromsbeläggen på din Mazda Protege kommer att spara hundratals dollar. Inte bara kommer du spara pengar i processen, men du kommer också få tillfredsställelsen av att reparera din egen bil. Vid byte av bromsklossarna på bilen, är det rekommenderat att byta rotorer samt så de nya bromsbelägg har en jämn yta för att trycka mot vid inbromsning. Byte av bromsbelägg samt rotorerna kommer att säkerställa att dina bromsar så länge som möjligt. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Jack
Jack står
Lug-skiftnyckel
Ratchet uttag
Hammer
Nya rotorer
Bromsrengöringsmedel
Nya bromsbelägg
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lyft Mazda Protege med domkraften och placera den på pallbockar.
2

bort hjulen med en klack-skiftnyckel och ställ dem åt sidan. Klacken-skiftnyckel kan hittas i bakluckan på din Protege. Om du inte hittar det, kan du också använda en spärr och 19 mm hylsa.
3

Ta bort bromsok med en spärr och använda ett bungee rep att hänga bromsoket. Låt inte bromsoket hänga från broms slangen som det kan gå sönder och orsaka att vätska läcker.
4

bort bromsoket konsolen från styrspindeln med en spärr och ställ den åt sidan.

5

Ta bromsrotorn från navet. Rotorn kan kräva kraft för att ta bort, om den gör det, använd en hammare för att slå rotorn i centrum där klackelementen reglarna är placerade. Se till att inte träffa reglarna.
6

Ta den nya rotorn ur förpackningen och använd bromsen renare för att ta bort fett från rotorn. Grease sätts på rotorn i fabriken för att hämma rost under lagring.
7

Installera den nya rotorn på navet.
8

Montera bromsok fästet med nya broms kuddar monteras på rotorn och fäst den i styrspindeln. Använd en spärr för att dra åt bultarna.
9

Öppna huvudcylindern så att du inte bryter en försegling medan komprimera bromsok.
10

Komprimera bromsen tjocklek med en C-klämma så bromsok kan passa över de nya bromsbelägg. Montera bromsoket genom att fästa den till bromsoket fästet med en spärr.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57570.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.