Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en bromstrumma från en 1997 Mazda 626

Den 1997 Mazda 626 var utrustad med en 2,0-liters rak fyrcylindrig motor i basutförande. En valfri 2,5-liters V-6 var tillgänglig för 1997 626. Borttagning av bromsen trummor utförs vanligtvis vid byte eller kontroll bakbromsarna. Det finns två olika metoder för att ta bort och ersätta de bakre trummor på en 1997 626. Byte av bakre trummor eller trumbromsar skapar större stabilitet i hela bromssystemet. Det möjliggör också för mindre slitage på de främre bromsarna, eftersom de bakre bromsarna kan hjälpa stannar vid en större kapacitet. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Flathead skruvmejsel
Philips skruvmejsel
1/2-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
1 /2-tums-enhet momentnyckel
1/2-inch-drive hjulmutter socket
Måttband
New bromstrummor (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre hjulmuttrar klacken på 626 med ett däck järn, men ta inte bort dem. Höj bakre del 626 med en domkraft. Plats jack står nedanför är axeln tvärbalk, ca 6 inches inåt från bakdäcken. Sänk bilen på domkraften. Ta bort de bakre hjulmuttrar klack, ta sedan bort bakhjulen.
2

Inspektera centrala navet i den bakre trumman. Om ett center lock täcker trumman, ta bort den med en skruvmejsel. Ta aluminiumkapsylen från låsmuttern med en dorn och hammare, sedan bort låsmuttern med en spärr och uttag. Om centrumnavet av trumman inte har en låsmutter, ta bort de två skruvarna från framsidan av trumman. Addera 3

Ta bort den bakre trumman för hand. Om trumman har fastnat, tryck proppen låsspaken uppåt på baksidan av bromsanordningen. Detta kommer att frigöra bromsbackarna från bromstrumman. Avlägsna trumman.
4

Mät den stora öppningen på insidan av bromstrumman. Om öppningen är större än 9 15/16-inches, måste bromstrumman som skall ersättas. Ta mätningar från olika platser över hela bromstrumman öppningen. Om mätningarna är inkonsekvent, ska trumman bytas. Om trumman är allvarligt urkärnade eller har djupa repor på insidorna, ska trumman bytas.
5

Installera gammal eller ny bromstrumma på bromsen. Montera och dra åt muttern center låsning mellan 73 och 103 foot-pounds, med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag. Crimp låsmuttern när du är klar genom att köra i slutet av slutet av låsmuttern i spåret i bakre spindeln axeln med en dorn och hammare, och installera locket centrumnavet. Om det inte finns något centrum navkapsel, installera två Philips skruvarna och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel.
6

Installera de bakre hjulen på 626 och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn. Hissa upp bilen bort av pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån bilen. Sänk 626 till marken. Dra de bakre hjulmuttrar lug till 85 foot-pounds, med en 1/2-inch-drive momentnyckel och hjulmutter uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59326.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.