Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter tändningslåset på en '78 Chevrolet Truck

A 1978 Chevrolet lastbil använder en fjärrkontroll tändningen ligger på toppen av den nedre delen av rattstången under instrumentbrädan. Tändningsnyckeln är bara en tumlare som driver en stång som sträcker sig från nyckeln till tändningslåset. Staven har en 90-graders böj på den nedre änden. Rattstången omslaget döljer stången. Den böjda änden av stången skjuter ut genom locket och tändningslåset ligger ovanpå staven. När nyckeln vrids, förflyttar stången antingen sätt och driver växeln. Saker du behöver
Ratchet
Uppsättning sockets
Set med små elektriska skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Titta på den högra sidan av styrningen kolumn där kolonnen möter instrumentbrädan. Locket som innehåller växelspaken och omger kolonnen har en liten push-on klipp med en tråd som leder upp till växel indikator. Tryck här lilla klippet av locket, med hjälp av fingrarna. Tillåt hänga den för nu. Ta det nedre strecket locket, med en 7 mm hylsa.
2

Ta bort de tre 15 mm muttrar som håller kolumnen till instrumentbrädan kolumnen stöd. Sänk rattstången till den punkt där ratten vilar på sätet, eller nära. Vissa är för hårt att släppa så långt, men det är OK - du kan fortfarande komma åt strömbrytaren. Tryck på fliken på baksidan av den elektriska kontakten ligger på baksidan av tändningslåset och dra ur kontakten. Pluggen passar i tändningslåset från den högra sidan av kolumnen.
3

Titta på vita tändningslåset och märker det lilla torget brytaren hänger på vänster sida av kolonnen och vars Konsolen piggybacked på switchen fästet. Den har en stav i mitten av det som går upp i kolumnen locket på samma sida. Detta är den hel-och halvljus omkopplare. När du drar i sin tur bakåt signalen handtag, nederdel handtaget stången nedåt, som i sin tur driver in på hel-och halvljus omkopplare. Varje gång handtaget dras, det ändrar ljuset för högt till halvljus och så vidare. Lägg märke till att det finns två små muttrar på en uppsättning dubbar på kolonnen. När dessa nötter är löst, kan båda brytarna skjutas antingen sätt att justera dem, när de är täta, är växlarna säkras. Ta bort de två muttrarna med en liten skiftnyckel.
4

Lyft och halvljus avstängning. Låt den hänga. Lyft av tändningslåset och vrid den över. Titta på spåret på botten med ett hål i den. Detta är omkopplaren. Staven det satt på rör sig upp och ner med nyckeln. Den nya växeln måste noggrant monteras ovanpå stången, och se till att stången går in i hålet i växeln. Montera brytaren. Placera och halvljus omkopplare över pinnbultarna och installera nötter, lämnar dem löst. Se till att stången till ljusomkopplaren passar i centrumhålet i den växeln. Flytta strömbrytare framåt tills det inte finns något glapp i staven. Håll den där genom att placera en hand över tändningslåset för att hålla det säkert och vicka nyckeln mot den positionen och därefter avstängt läge. Skjut tändningslåset mot ratten försiktigt tills det tar stopp. Dra åt de två muttrarna ordentligt.
5

Anslut den elektriska kontakten i tändningslåset. Lyft rattstången på plats och installera de tre 15 mm muttrarna och dra åt med 15 mm hylsa.
6

greppa och hålla det lilla kugghjulet klippet skiftindikeringen nära locket och titta på indikatorn växelspaken . Justera vajern uppåt eller nedåt tills nålen är direkt i mitten av parken på indikatorn. Skjut klämman på omslaget och på nytt kontrollera indikatorn. Flytta klippet om indikatorn inte är rätt på varje växel. Montera den nedre kåpan rattstången, med 8 mm kontakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60617.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.