Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter startmotorn på en 1994 Ford Tempo LX

På ett äldre fordon såsom en 1994 Ford Tempo LX, en av de första saker att gå är startmotorn. År av upprepade starter tar ut sin rätt på den lilla motorn, och om fabriken modellen är fortfarande efter mer än 15 år, kommer det sannolikt misslyckas snart. Byta startmotorn är inte svårt, men den delen är lite pinsamt att åtkomst, vilket kan göra jobbet lite frustrerande. I det här fallet är projektet fordonet en 1994 Ford Tempo med 3.0L V6-motor. Saker du behöver
Jack
Jack står
obestämd nyckel satt
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
ersätter starter
Visa mer instruktioner
1

Pop huven och koppla den negativa polen på batteriet med hjälp av en skiftnyckel, sedan upprepa processen för den positiva polen. Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under.
2

Koppla ur kabelhärvan kopplad till startmotorn och lägg det åt sidan. Skruva loss startmotorn från motorn med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, först på baksidan av startmotorn, sedan går mot muttrarna på bultarna vid framför startmotorn.
Sida 3

Lyft startmotorn ur motorrummet och kassera eller återvinn den. Lyft ersättande starter in i motorrummet, säkra den först på tapparna på framsidan av motorn, sedan till fästet på baksidan av startmotorn.
4

Anslut de elektriska anslutningarna på startmotor, sänk sedan bil utanför på pallbockar med domkraft. Anslut batteriet, dra åt minuspolen först sedan den positiva terminalen med hjälp av en skiftnyckel. Starta bilen för att se till att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60206.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.