Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Elbroms Controller Installation i en 2005 Ford Expedition

Ford Expedition är en full-size sport utility vehicle (SUV) som har varit i produktion sedan 1997. Det var ursprungligen en mid-size SUV, men har varit Fords största SUV sedan 2005 års modell. Den 2005 Ford Expedition har ett låsningsfritt bromssystem (ABS), vilket kräver en styrenhet känt specifikt som en hydraulisk styrenhet, eller HCU. Den HCU reducerar bromskraften på ett hjul när den känner hjulet roterar långsammare än de övriga hjulen. Detta gör det möjligt för fordonet att stanna mer effektivt när hjulen tappar väggreppet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Tape
Markeringspenna
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort kablarna till batteriet terminaler med en hylsnyckel. Denna försiktighetsåtgärd undviker möjligheten av en elektrisk urladdning, vilket kan skada HCU. Koppla loss luftrenaren och utsläpp genom avdunstning (EVAP) kapsel i motorrummet för att få tillgång till HCU under luftrenaren.
2

Etikett de fem bromsledningar ett till fem, som går från vänster till höger . Detta kommer att säkerställa att du ansluter bromsledningarna korrekt när du installerar den nya HCU. Koppla bromsledningarna från HCU med en hylsnyckel. Anslut de öppna ändarna av bromsarna linjer med ren trasa för att hålla bromsvätska läcker ut.
3

Lossa elkontakten från HCU, och koppla bort bultar för HCU med en hylsnyckel. Ta ut HCU från sitt fäste.
4

Installera den nya HCU till sin konsol, och dra åt fästet bultarna till 22 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut bromsledningar till rätt portar på HCU, enligt de etiketter du gjorde i steg två. Dra åt kopplingarna för bromsledningar ett och tre till 13 foot-pounds. Dra åt kopplingarna för bromsledningarna två, fyra och fem till 18 foot-pounds.
5

Anslut elkontakten till HCU. Anslut EVAP kapseln och luftrenare med en hylsnyckel. Anslut kablarna till batteripolerna, och lufta bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59173.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.