Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bak trumbromsar från bakaxeln

Den bakre trumbroms är också känd som bromsbackar, som är utformade för att stoppa de bakre hjulen från att vrida genom att applicera tryck på insidan av bromstrumman. När bromspedalen nedtryckes, komprimerar bromscylindern sitter fast på ovansidan av hjulet navanordningen bromsbackarna till insidan av trummor. Friktionen från skorna glider mot trummorna stannar fordonet. Byt bromsbackarna innan bromsbackens materialet når mindre än en åttondel av en tum i tjocklek för att förhindra allvarlig skada på trummorna. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck Tool Review Gummiklubba
Spring borttagningsverktyg
Spring stoppbygel borttagningsverktyg
Brake cleaner
Show Fler Instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av dess motor.
2

Lossa muttrarna på båda bakhjulen med ett däck verktyg eller lug skiftnyckel.
3

Lyft den bakre delen av fordonet med domkraft och placera pallbockar under de rätta bakre fästena. Sänk fordonet på läktaren och lämna jack i upprätt läge.
4

Ta bort alla muttrarna från båda bakhjulen. Dra av hjulen av och placera dem platt nära varje sida av fordonet.
5

Dra bromstrumman rakt ut på hjulnavet med händerna. Peka på trumman löst med en gummiklubba Om trumman har fastnat. Placera bromstrumman på marken i närheten av din arbetsplats.
6

Ta bort fjädrarna från toppen av båda bromsbackarna med en fjäder borttagningsverktyg. Placera fjädrarna i närheten av ditt arbetsområde.
7

Koppla med handen den automatiska bromsjustering kabeln på botten av varje bromsback och den övre klämman.
8

Ta bromsfjädern klämmorna från båda bromsbackarna med en bromsfjäder hållarklammer verktyg.
9

Ta bort den automatiska armen broms justering, fäst i mitten våren och ligger på botten av hjulnavet montering, genom att dra armen framåt och ut på samma gång. Justeringsanordningen armen justerar de bakre bromsarna genom att komprimera botten av bromsbackarna. Låt justerarm att hänga ned.
10

Dra ut på båda bromsbackarna samtidigt med händerna. Dra bromsbackarna mot dig och bort från hjulnavet montering. Ta mitt fjädern kopplad till bromsen justerarm från bromsbackarna. Separera bromsbackarna. För att installera nya bromsbackar, vända stegen ovan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59042.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.