Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Min bil går inte att slå hela vägen över vid start

Om din starter visar bara en del sätt över när du vrider på nyckeln, är felsökningen densamma som för en starter som inte vända alls. Följ instruktionerna noga så att du inte missar något. Du kommer att spara dig mycket elände genom att röra alla baser i processen. Det finns bara ett begränsat antal saker som kan orsaka detta problem. Saker du behöver
batteripolen Cleaner Tool Review Terminal skiftnyckel
startkablar
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Testa bilens batteri , det är anslutningar. Dra batteripolerna och rengör dem noggrant. Dra ledningarna kontakterna från startmotorn, kontrollera att de är rena och sedan tillbaka dem till startmotorn. Sätt tillbaka kablarna till batteriet. Testa starta motorn för att se om startern gör ett helt varv. Om inte, prova hoppa starta motorn för att se om startmotorn stängs ordentligt. Om den gör det, testa och byta ut batteriet. Om inte gå vidare till nästa steg. Om batteriet tester okej, misstänker slitna startmotorn borstar eller lager och gå direkt till steg 4.
2

Test tändningslåset för att se om den gör rätt anslutningar. Om vrida omkopplaren inte tänds upp andra system såsom belysning, elektriska fönsterhissar, radio eller andra, kommer du sannolikt att ersätta tändningslåset. Kontrollera säkringen rutan brukar finnas under instrumentbrädan eller huva. Kontrollera startapparaten gruppsäkring att kontrollera att den inte är utbränd. Byt ut den om det behövs. Om alla andra system fungerar när du vrider på nyckeln, ska startmotorn också fungerar.
3

Knacka startmotorsolenoiden med en hammare som partner kranar startmotorn. Om knacka solenoiden bringar starter att vända fullt, är det troligt att solenoiden håller fast och behöver bytas ut. Byt ut starter solenoid om så är fallet. Om inte, kolla startmotorn själv.
4

Demontera startmotorn montering och ta den till en bildelar plats eller butik som kan testa startmotorn och solenoiden. Många bildelar butiker kommer att testa din förrätt och solenoid gratis. Byt ut beroende på vem trasiga eller slitna. Om startmotorn tester ute som fungerar, kontrollera säkerhetsbrytare.
5

Testa broms /kopplingspedal säkerhetsbrytare genom att trycka på pedalen samtidigt som du vrider startkontakten. Om det börjar intermittent eller roterar fullständigt svar, ta den till återförsäljaren, kontrollera och byt ut vid behov. Kontrollera park /neutral säkerhetsbrytare genom att flytta spaken överföring skift framåt och bakåt på plats några gånger. Om startmotorn vänder svar på manipulation, ta den till återförsäljaren och kontrollera park /neutral säkerhetsbrytare och byt ut den vid behov. Om båda testerna misslyckas och startmotorn fortfarande inte helt stänga, ta bilen till återförsäljaren ändå och har säkerhetsbrytare testas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60830.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.