Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Främsta orsaken till Brake Fade

utmattningsrisk beskriver en minskning i förmågan hos bromsarna att bromsa ett fordon . Det finns tre typer : grön blekna , försvinna från överhettning och vätska blekna . Grön bleknar

Grön toningen är den vanligaste. Det är resultatet av nya bromsbelägg monteras. Nya bromsbelägg behöver tid att bota , en process som sker naturligt genom användning , innan de får fullt genomslag . Om de inte är helt härdat , kan de släpper ut gaser under värmen av intensiv bromsning och dessa gaser bildar en kudde som minskar friktionen mellan dynan och skivan eller trumman .
Fading grund av överhettning < br >

Bromsbelägg är tillverkade av en komplex blandning av material. En är ett harts. Ihållande kraftig inbromsning kan leda till bromsarna för att värma upp så mycket att de smälter plasten och det smälta fungerar harts som ett smörjmedel mellan dynan och skivan eller trumman som orsakar bromsarna slira .
< br > fluid bleknar

Bromsvätska kan absorbera vatten från luften . När vatten absorberas , är kokpunkten för den vätska sänks. Om kokpunkten för vätskan blir för lågt, då värme från bromsning kan få den att koka . När fluiden kokar en gas frigöres som finns kvar i rören. När bromsarna trycks , i stället för att komprimera vätska, gaserna komprimeras och mindre spänning på bromsarna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58406.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.