Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsarna på en 2005 Grand Caravan

2005 års Grand Caravan har främre skivbromsar som använder två bromsbelägg per hjul. Dynorna pressa mot skivans yta, hänvisad till som en rötor, för att bromsa och stoppa minibuss. Grand Husvagnar kan innehålla skivbromsar bak eller bak trumbromsar. De främre bromsarna skiljer sig något mellan Grand Husvagnar med skivbromsar bak och de med bakre trumbromsar, vilket leder till en något annorlunda procedur för installation av främre kuddar i den förra jämfört med det senare. Saker du behöver
bromsvätska spruta
Däck järn Kundservice jack
Jack står
4-tums C-klämma (eller större) katalog Box-end skiftnyckel set
Caliper krok
24-tums breaker bar och Hylsnyckelsats
Stiff bristled stålborste
Brake silikonförening
Skruvmejsel
Spray penetrerande smörjmedel
Dead-slag hammare
Broms /delar renare sprej
Replacement rotorerna (tillval) katalog Shop trasor
Justerbar momentnyckel
ersätter Bromsbeläggssats
bromsvätska
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Dra åt parkeringsbromsen på Grand Caravan och öppna huven. Ta bort minst en-hälften av bromsvätska från huvudcylindern reservoar, användning av en spruta bromsvätska eller lämpligt verktyg. Var noga sprutan aldrig har använts på petroleumbaserade produkter som olja, transmissionsolja, glykol eller styrservoolja, eller du kommer att förorena de kemiska egenskaperna hos bromsvätskan. Sätt tillbaka locket till huvudcylindern.
2

Bänd lösa de främre hjulmuttrar lug med däck järn mer än ett halvt varv. Lyft framför Grand Caravan med tjänsten uttaget och sedan stödja den på pallbockar. Avsluta demonteringen muttrarna och ta bort däcken.
3

Öppna C-klämman för att passa över okhus. Placera den övre av klämman på insidan höljet och placera skruven av tjocklek på den yttre bromsklossen. Dra åt klämman långsamt tills bromsok kolv är helt komprimerad in i hålet i bromsoket. Ta bort klämman.
4

Ta bort de övre och undre bromsok styrbultar med en box-nyckel.
5

bort bromsoket och hänga den från ett bromsok hakar spiralfjädern den främre fjäderben för att inte betona den flexibla broms slang fäst vid bromsoket.
6

bort de inre och yttre dynor Frambromsarna från bromsok bron mount på Grand Caravan modeller som har bak trumbromsar. På modeller med skivbromsar bak, ta bort den främre yttre dynan från bromsok bron montera och ta bort innerdyna klippt till kolven i bromsoket.
7

Inspektera broms rotor. Om du ersätter rotorerna, vidare till steg 8. Om du bara byta ut bromsbeläggen, fortsätt till steg 12.
8

bort bromsok bron montera bultar, med 24-tums breaker bar och en socket. Avlägsna bromsok bron mount och rengör från passytan av klippen bromsbelägg med en stel-bristled stålborste och sedan applicera ett jämnt lager av broms silikonförening till flikarna bromsbelägg anliggningsytorna på clipsen.
9

Ta bromsrotorn. Kontrollera på klacken dubbar för att se en rotor låsring (er) inte är närvarande. Om så är fallet, ta bort den med en skruvmejsel och kassera den. Om rotorn är svårt att ta bort från navet, tillämpa vissa spray penetrerande smörjmedel till passytan av rotornavet och själva navet. Vänta några minuter för smörjmedlet i blöt i. Slå plattan av rotorn bakifrån med en död-slag hammare och vrid den ett kvarts varv mellan slagen tills rotorn lossnar från navet.
10

Spraya nya ersättande rotor med en broms /delar renare spray att tvätta bort rost-beläggning på dem. Var noga med att spraya båda sidor, inklusive ventilerna. Torka rotorn med en ren butik trasa så gott du kan och sedan installera den nya rotorn på navet.
11

Byt bromsok bron fäste och fästskruvar. Dra åt bultarna till 110 Nm. med en momentnyckel och en socket.
12

Installera den nya kuddar till bromsok bron mount (modeller med trumbromsar i bak). På modeller med skivbromsar bak, placera den yttre bromsbelägg på bromsok bron fästet och placera innerdyna stoppbygeln in kolven i bromsoket. Smörj bromsok bron mount pad klipp med broms silikon förening som anges i Steg 8 innan du installerar bromsbeläggen, om du inte byta ut rotorn.
13

Byt bromsok och bromsok bultar guide. Dra åt bultarna till 35 Nm. med momentnyckel och en socket.
14

Upprepa bromskloss och eller rotor ersättning för båda framhjulen innan du byter hjul och hjulmuttrarna lug. Dra åt muttrarna tätt med framaxeln förhöjda och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med momentnyckel och uttag till 100 ft-lbs.
15

bromspedalen flera gånger. Det kommer att falla till golvet tills bromsok kolvarna som har komprimerats har förlängts bakåt utåt och sittplats bromsbelägg till rotorn. När pedalen känns normal eller fast, kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och råga behov med ren bromsvätska och en ren tratt. Sätt tillbaka locket huvudcylinder och stäng huven. Det borde inte finnas någon anledning att blöda bromsarna eftersom luft inte infördes i det hydrauliska systemet.
16

Lossa parkeringsbromsen och provköra Grand Caravan för bromsverkan.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58116.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.