Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag bromsar på en Nissan Pathfinder 2002?

Den 2002 Nissan Pathfinder SUV använder ett bromssystem består av skivbromsar fram och bak trumbromsar. Både främre och bakre bromsarna fungerar med ett hydraulsystem som styr kolvarna i broms församlingar. Om det inte finns ett problem med en specifik komponent, består rutinunderhåll av ersätta dynorna på de främre bromsarna och skorna på de bakre bromsarna. Byta dynorna bara tar ungefär en timme, men ersätter skorna är mer komplicerat och tar längre tid för oerfarna ägare. Saker du behöver
Rags
rörtång
Jack
Jack står
hjulblock
Droppkar
Bromsrengöringsmedel
Hylsnyckelsats
Balningstråd (eller string) katalog Stor Tvingfäste
New pads
Momentnyckel
hållarfjäder Tool Review Spårskruvmejsel (eller broms verktyg) katalog nr 120 sandpapper
litiumfett

Visa fler instruktioner
skivbromsar fram
1

Öppna huven och ta bort huvudcylinder GJP. Placera en ren trasa över huvudcylindern för att förhindra förorening i bromsvätskan. Placera trasor nedanför huvudcylindern att fånga upp vätskan som rinner över.
2

Lossa muttrarna på framhjulen, och höja fordonet med en domkraft. Stötta båda sidor med en pallbock, och ta bort muttrarna och hjul. Placera hjulblock runt bakhjulen.
3

Placera en långpanna under bromsaggregatet, och mätta hela församlingen med broms renare. Detta är att ta bort den farliga broms damm som samlas på grund av pad slitage. Låt enheten lufttorka.
4

Använd en hylsnyckel för att lossa den nedre tappen genom att skruva det moturs. Avsluta bort bulten för hand.
5

Lyft cylindern kroppen upp, utanför rotorn, och fäst den på plats med en bit ståltråd eller snöre för att undvika att placera belastningen på bromsledningen.

6

bort de inre och yttre pad trotjänare från cylindern kroppen, och dra ut den inre och yttre dynor och shims.
7

Bifoga en stor C-klämman över kolvarna och dra åt klämman för att tvinga kolvarna tillbaka in i cylindern. Detta för att göra plats för de tjockare nya kuddar.
8

Applicera ett lager högtemperaturfett på baksidan av nya kuddar, sedan bifoga shims. Placera ett lager av fett på baksidan av shims. Sätt i de nya dynorna i cylindern huset, och ersätta hallarna. Kontrollera att elektroderna sitter hela vägen mot kanten av huset.
9

Använd en bit nr 120 sandpapper för att jämna båda sidor av bromsskivan. Om du ser djupa spår i rotorn, ska du ta den till en verkstad som återuppstått.
10

Rotera cylindern ned på rotorn. Byt nedre pinnbult, och använda en momentnyckel för att dra åt den till 24 till 31 foot-lbs. av vridmoment. Upprepa proceduren på motsatt bromsaggregatet.
11

Byt hjulen och muttrarna, och sänka bilen. Kontrollera huvudcylindern att säkerställa vätskenivån når "Full"-nivå. Lägg ny bromsvätska vid behov. Byt ut huvudcylindern locket.
12

Kör bilen på en väg med lite trafik. Accelerera till ca 30 mph, och snabbt bromsa till en nära stopp. Upprepa detta flera gånger för att ge plats för nya kuddar.
Bak trumbromsar
13

Kontrollera parkeringsbromsen frigörs.
14

Lossa muttrarna på de bakre hjulen, samt för att öka den bakre delen av fordonet. Placera hjulblock runt framhjulen. Stöd bilen med domkraften, ta bort muttrarna och ta bort båda bakhjulen.
15

Placera en långpanna under bromsaggregatet, och rensa komponenter med broms renare.

16

bort bromstrumman genom att dra av hjulet hjulbultar.
17

bort skon hold-down stiften från båda skorna. Placera verktyget våren borttagning över fjädrarna på framsidan av skorna när du håller stiftet på plats från bakom fästplattan. Vrid fjäderhållaren moturs för att frigöra låsningen plattan och ta bort stiften.
18

Ta bort de övre och nedre returfjäder från skorna. Det kan vara möjligt att göra detta genom att greppa den yttre kanten av skon och dra det utåt och mot centrum på samma gång. Om detta inte fungerar, använd en spårskruvmejsel eller broms verktyg för att bända fjädrarna av sig skorna. Ta skorna.
19

Ta justeraren underifrån cylindern, notera den riktning den står inför. Detta är ett cylinderformat med slitsar i varje ände som håller spänningen på skorna. Skruva justeraren, och applicera litiumfett på gängorna. Återmontera justeraren.
20

Koppla bort parkeringsbromsen från toggle spaken, som är ansluten till baksidan av den främre skon. Använd en flat skruvmejsel för att ta bort låsringen från toggle spaken och separera spaken från bromsen skon.
21

Jämna insidan av bromstrumman med nr 120 sandpapper. Om trumman har djupa skåror skurna i den, ta den till en verkstad för renovering.
22

Anslut växla spaken till nya frambromsen sko. Den främre skon är den kortare av de två skorna. Fäst kabeln parkeringsbromsen till toggle spaken.
23

Place de nya skorna på plats. Ersätt hold-down stiften. Låsa dem på plats genom att vrida spärrfjädern verktyget medurs. Fäst de övre och nedre returfjädrar till båda skorna. Placera justering mellan de övre ändarna av bromsbackarna, var noga med att rikta den åt rätt håll. Vrid ratten på skaderegleraren att utöka den tills den sätter spänning på skorna.
24

Jämför den sida du just ersatt med den motsatta sidan så att alla komponenter är ordentligt installerade. Upprepa proceduren på motsatt sida.
25

Byt bromstrumman. Om trummorna glider på lätt, ta bort dem och utöka justerare något mer. Fortsätt att göra detta tills du känner motstånd när du byter trumma.
26

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Sänk bilen och dra åt muttrarna. Kör fordonet framåt och bakåt flera gånger, ofta bromsar, för att justera dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58735.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.