Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Trailer Däck Felsökning

Designad för att vara mer hållbara och mindre rida känslig, släpvagn däck är mer som en tung lastbil däck än en personbil däck. Dess uppgift är att hantera tunga laster, flytta över ojämn terräng och hantera riskerna längs vägarna med ett minimum av underhåll. Trailers däck utsätts för väder och vind och ofta sitta i månader innan de tas i bruk. En grundlig inspektion från tid till annan är en bra idé och hjälper till att förhindra olyckor på vägen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Jack släpvagnen upp, plats pallbockar under ramen och sänk domkraften. Kontrollera lufttrycket och justera som rekommenderas på den sida av däcket. Upp trycket till den maximala rekommendation. Inspektera ventilskaftet för sprickor eller splittringar. Byt ut om det finns några skador.
2

Välj ut en plats på framskärm för att fungera som en visuell visare och snurra däcket. Inspektera däck för av runda, pendling eller vingla. Det är uppenbart om däcket eller hjulet är böjd. Hjul och däck ska köra rakt och sant mot pekarens plats.
3

Mät avståndet hjulet öppning, både fram och bak, från däcket till fender. Jämför detta med öppningen på andra sidan. De ska båda vara lika. Om inte, noggrant titta på däcken. Man kan vara snett. Detta däck kan ha tagit en tung inverkan och skadas. Det kan också finnas axel, hjul, fjäder och schackel skador. Om detta är fallet, kommer professionella reparationer behövs.
4

bort däcket och inspektera den. Leta efter torr-röta, svällande sidoväggar områden, saknad slitbanan eller utbuktande slitbanan. Detta kan innebära brustna sidovägg sladdar, eller separerade bälten stål. Utför denna procedur för alla släpvagn däck.
5

Spin balansera däcken. En spin balans inte bara lägger tillräcklig vikt för att balansera däcken, avslöjar det också dolda skador. Små bälte skift dyker upp som inte kan ses med blotta ögat. Byt ut alla misstänkta däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60735.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.