Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Toyota Tundra

Toyota Tundra utnyttjar bromsskivor, även känd som rotorer, i kombination med ett bromsok och bromsbelägg församling att ta bilen till ett stopp. Om rotorerna blir skev eller slitna, kan det orsaka Tundra att rysa och puls när du bromsar. Det är ganska lätt att byta rotorerna själv och hålla lite extra pengar i fickan. Instruktioner
1

Jack upp din Toyota Tundra. Blockera hjulen som du inte arbetar på att hålla din Tundra rullar medan du arbetar. Koppla bort den negativa batterikabeln. Ta den första monterade däcket.
2

bort bromsslangen från oket och sedan snabbt koppla änden av slangen för att förhindra spill. Nästa, ta bort de två bromsok bultar. Detta gör att du kan sedan dra bromskaliperenheten bort av den gamla rotorn.
3

Rengör området runt navet med en fuktig trasa för att avlägsna smuts och korrosion. Installera den nya rotorn på navet.
4

Smörj bromsok diabilder och bultar med litiumfett och sedan installera bromsok och dra åt skruvarna. Dra bromsok bultar till 90 ft lbs. (123 Nm).
5

Anslut bromsen slang till bromsoket och vridmomentet till 11 ft lbs. (15 Nm). Fyll på bromsvätska och sedan lufta bromsarna. Montera hjulet montering och däck.
6

Upprepa denna process för varje ytterligare rotor. När du är klar, sänka din bil, dubbelkolla bromsvätskenivån och återansluta den negativa batterikabeln.
7

Pump bromsarna tills du får en fast pedalen och sedan se till att provkörningen din Toyota Tundra för att se till att installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56997.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.