Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man laddar ett batteri Prius

Toyota Prius är utrustad med två typer av batterier. Den första, som finns i nästan alla bilar, är en bly-syra (Pb-A) 12V tillbehörsbatteri. Det andra batteriet är utformad för hybridfordon och är en Panasonic Metal Case Prismatisk Module. De senare Batteriet laddas genom att köra ombord generator och av regenerativ bromsning, den inte är avsedd att laddas manuellt. Den bly-syra (Pb-A) 12V tillbehör Batteriet laddas genom att få ström från en batteriladdare eller med starthjälp med en annan bil. Saker du behöver
Batteriladdare
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Öppna Prius huva genom att dra i handtaget på undersidan till vänster på ratten. Håll huven öppen genom att kroka fast metallen "I" stav på den inre delen av huven i det lilla hålet på sidan av huven.
2

Öppna plastskyddet till batteriet på övre högra sidan av motorn och öppna den lilla röda plastlock täcker positiva porten till batteriet.
3

Haka pluskabeln, som typiskt har en vit linje målad på gummi, till den positiva port i bilen ger Prius ström. Om du använder en batteriladdare, ansluta den till den positiva porten av Prius.
4

Hook minuskabeln (alla svarta) till den negativa porten av bilen som ger ström, se den motsatta änden gör inte röra någon annan metall innan du ansluter den till Prius, eftersom kablarna kan redan vara elektriskt laddat. Notera att den negativa porten i Prius är helt enkelt någon bult ovanför batteriet i kanten av huven. Om du använder en batteriladdare, haka den negativa kabeln till den negativa porten av Prius.
5

Slå på bilen ger laddning och tryck på gaspedalen något att passera tillräckligt med ström till gnistan batteriet i . prius
6

Vänd Prius på och kör i minst 20 minuter utan att stänga av motorn, vilket kommer att åter ladda batteriet räcker så det inte kommer att försvinna när du stänger av motorn . Om du använder en batteriladdare, starta Prius och låt den laddas över natten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60081.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.