Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar frambromsarna i en 2000 Acura TI

Den Acura TL släpptes första gången 1996 års modell och blev den första Acura bära ett alfanumeriskt namn som alla nuvarande acuras har. De 2000 Acura TL kom försedd med vindruta, ventilerade skivbromsar med semi-metalliska bromsbelägg. Med tiden kan bromsbeläggen och rotorer bli slitna och behöver bytas ut. När dynorna börjar bära ut, en liten flik som är ansluten till de inre bromsbelägget kontakt med rotorn, skapar en högfrekvent gnissel. Om bromsbeläggen inte repareras i tid, får mer broms skador uppstå. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Ordet jack
Jack står
8-tums C-klämma
Ratchet
Hylsnyckelsats
Bungee strap
Momentnyckel
Hammer
stjärnskruvmejsel
Anti-gripa kemiska
bromsok fett
främre rotorerna
Främre bromsbelägg
Visa fler instruktioner

1

Öppna TL: s huven och ta bort locket från huvudcylindern behållaren, plastbehållaren nära den bakre förarsidan av motorrummet. Sifon ut ungefär hälften av vätskan, med hjälp av kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare att fylla huvudcylindern.
2

Lossa TL: s främre muttrarna, med ett Ratchet och uttag.
3

Höj framsidan av fordonet, med hjälp av domkraft, och placera pallbockar under för att säkra fordonet. Placera dessa står i en säker, icke-mekaniska delen av fordonet, såsom sub-frame. Sänk TL så vikten av fordonet stöds endast av domkraften.
4

bort de främre muttrarna och dra framhjulen från fordonet. Placera muttrarna på en säker plats, borta från ditt arbete.
5

Lossa och ta bort de övre och undre bromsok bultar, på baksidan av bromsok, med Ratchet och uttag. Dra tjocklek upp och av av bromsenheten. Stöd bromsok genom att ansluta den till en suspension komponent, med bungee bandet.
6

Ta de inre och yttre bromsbelägg och dra dem från bromsok fästet, metallkomponenten bromsok bultar till.

7

Lossa och ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok fästet, med Ratchet och uttag. Dra bromsok fästet uppåt och bort från bromsen.
8

Lossa och ta bort skruvarna på broms rotor, med hjälp av en skruvmejsel. Knacka skruvskallarna lätt med hammaren om de inte lossnar lätt. Drag av rotorn mot dig och av fordonet.
9

Placera en ny rotor på TL på samma sätt den gamla var placerad och dra åt skruvarna med hjälp av stjärnskruvmejsel.

10

Ta bort de två bromsok glidstiften får komponenter bromsok bultar skruv in, från bromsok fästet. Applicera ett tunt lager av bromsok fett på stiften och tryck tillbaka dem i bromsok fästet.
11

Applicera ett tunt lager av en anti-gripa kemikalie till de tunna metall clips som håller bromsbeläggen på bromsok fästet. Detta möjliggör smidig förflyttning av dynorna.
12

Placera 8-tums C-klämman över bromsoket. Placera den fasta delen av klämman så den kontaktar bakre av bromsok, och linjen skruvdelen upp med bromsok kolv, varvid cylindern inuti bromsoket. Placera den gamla inre bromsbelägget mellan skruven del av C-klämman och kolven, för att förhindra skador. Dra åt C-klämman tills kolven helt pressar i bromsoket.
13

Placera bromsok fästet över rotorn och dra åt dess två bultar till 41 foot-pounds, med momentnyckel och uttag. Placera de nya bromsbeläggen i bromsoket fästet. Ta bort bromsok från bungee bandet och placera tjocklek över de nya bromsbelägg, dra åt de övre och undre bromsok bultar till 17 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
14

Upprepa steg 5 genom 13 för bromsarna på den andra sidan av Acura TL.
15

Placera framhjulen på fordonet och dra åt muttrarna.
16

Höj TL, med hjälp av domkraft, och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
17

Dra åt hjulmuttrarna, i en stjärna-mönster, till 80 foot-pounds, med hjälp av momentnyckel och en socket.
18 < p> Pump bromsarna genom att trycka på och släppa bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån genom att jämföra det med "Max" och "Min" linjer på sidan av huvudcylindern. Fyll behållaren till "Max"-linjen, med användning av den fluid som lagrats i den lilla behållaren och stäng TL s huva. Kassera eventuell kvarvarande vätska ordentligt. Många bildelar butiker kommer att avyttra gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59046.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.