Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 2004 Honda

Byta en uppsättning bromsbelägg på 2004 Honda är inte svårt att göra. Göra projektet själv kommer att spara en massa pengar i arbetskraftskostnader på verkstaden. Bromsbelägg bära eftersom de använder friktion för att bromsa och stoppa din Honda. De bromsbelägg pressa rotorn mellan dem när du trampar på bromspedalen. Du bör byta bromsbeläggen när de når den rekommenderade minsta tjocklek, eller reparationen kommer att bli dyrare på nitarna från bromsbeläggen börjar skära spår i rotorerna. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
Jack står
rörtång
Turkiet Baster
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet och ta bort det mesta av bromsvätska från bromshuvudcylindern med en kalkon baster. Huvudcylindern är på den bakre väggen av motorrummet på förarens sida av bilen. Sätt vätskan i dräneringstråget för senare återvinning.
2

Place stoppklossar bakom bakhjulen. Höj Honda med en bil jack. Placera domkraften under bilen nära fästena sitter och höja dem till ramen. Lossa muttrarna på ett av hjulen med en rörtång sedan ta av hjulet från bilen.
3

Demontera skruven som håller bromsslangen på fästet med en skiftnyckel. Avlägsna låsbulten från bromsoket med en hylsa och spärrskaft. Pivot bromsok fram och av hjulet församling. Dra bromsbelägg och shims ur bromsoket. Dra de gamla bromsok klämmorna bort bromsoket.
4

Sätt den nya bromsbelägg klämmorna i bromsoket. Placera bromsbeläggen i bromsoket sedan placera shims bakom bromsbeläggen. Pivot bromsok ner över hjulaggregatet. Dra åt bulten med hylsa och spärrskaft.
5

Sätt tillbaka hjulet på Honda och dra åt muttrarna med rörtång. Upprepa denna process på det andra hjulet då bort domkraften från under Honda och sänk den till marken. Lägg bromsvätska till huvudcylindern om det behövs. Pumpa på bromspedalen flera gånger tills pedalen är fast sittplats bromsbeläggen på rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58633.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.