Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad kan en lös Krängningshämmarlänkens göra på en bil?

Krängningshämmaren, eller gunga bar som det är mer allmänt känd, styr krängning under en tur. De stabiliserande länkar används för att fästa stabilisator till de nedre styrarmarna av fordonet. När en av dessa länkar är lös eller trasig, kan flera problem uppstå, inklusive dålig hantering och bromsning, däckslitage och oljud. Hantering Problem

fordonet svänger, är vikten överförs till de yttre däcken i svängen. För att kompensera för den extra kompression av spiralfjädern, de krängningshämmare flexar. Denna böjning absorberar och omfördelar vikten jämnare och får fordonet att ligga stabilt på tur. Med en lös eller trasig Krängningshämmarlänkens, är vikten överföringen långsammare eller förloras, och fordonet kommer att tendera att rulla mer i riktning mot den defekta länken. Det kommer att kännas som att bilen är på väg att rulla över i extrema fall.
Braking problem

Vid inbromsning fungerar stabilisatorn som en fjäder för att begränsa näsa dyk. När en lös eller trasig Krängningshämmarlänkens är närvarande, är fjäderkonstanten förändrats något på den drabbade hjulet, vilket fjädringsgeometri att ändra. Detta kan få fordonet att dra åt sidan eller har för tidig hjullåsning. Detta orsakas av caster och camber förändringar i den främre änden inriktning.
Däckslitage Problem

däckslitage problem också kan hänföras till avstängning och väglinjer förändringar. Som camber förändringar på grund av överdriven kompression eller studs av spiralfjädern, kan i och utanför däckslitage uppstå.
Noise

Buller är det vanligaste klagomålet på en lös eller trasig stabilisator länk. Eftersom styrarmen rör sig med de krafter som appliceras till den av vägen och köra kondition en distinkt pop kan höras. Ett annat buller som kan orsakas av glapp är en groaning buller på grund av rost uppbyggd i de drabbade lederna i länken.
Sammanfattning

Flera olika problem kan uppstå när en lös eller trasig Krängningshämmarlänkens är närvarande, och eftersom denna del är i allmänhet inte funktionsdugliga, är oftast det enda botemedlet för att ersätta den del.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59958.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.