Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag bromsar på Chevrolet Silverado Trucks?

Chevrolet Silverado modell lastbilar kommer med främre och bakre bromsbelägg. Bromsbeläggen är ansvariga för att stoppa Silverado genom att friktionen till broms rotorer. Som bromspedalen trycks in, komprimerar bromsoket dynorna till bromsrotorn. Friktionen från dynorna glider mot den roterande rotorn är det som hindrar lastbilen. Byt ut bromsbeläggen innan de slits ner till slitagevarnarna placerade inuti varje bromskloss. Saker du behöver
bromsvätska spruta
Däck Tool Review Ordet jack
Safety står
platt skruvmejsel
3/8-tums spärrnyckel
Metric socket
Rope
6-tums C-clamp
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park Chevrolet Silverado i en arbetsplats med en jämn yta. Stäng av motorn och öppna huven.
2

Ta av locket från bromsvätskebehållaren ligger nära bromshuvudcylindern. Sätt i sprutan bromsvätska i bromsvätskan och suga ut ungefär hälften av fluiden i behållaren. Sätt tillbaka locket och stäng huven. Placera sprutan full av vätska på ett säkert ställe.
3

Bänd centrum locket på båda framhjulen med platt skruvmejsel. Lossa alla muttrarna från framhjulen med ett däck verktyg eller en lug skiftnyckel. Bara vrid muttrarna ungefär en fjärdedel av ett varv för att lossa.
4

Skjut domkraft under framsidan av Chevrolet Silverado och jack framänden upp från en säker stöttning plats. När trucken är tillräckligt hög, placera pallbockar under sidostyckena på båda sidor om lastbilen. Därefter, sänk domkraft tills trucken sitter säkert på toppen av läktaren. Låt domkraften sitter kapade upp under lastbilen.
5

Ta bort alla muttrarna från båda hjulen och dra hjulen bort av hjulnaven. Placera hjulen ner platt på nivån arbetsytan.
6

Flytta till förarsidan bromsok och lokalisera de två bultarna styrpinne på baksidan av bromsok. Lossa och ta bort skruvarna med Ratchet och en metrisk socket.
7

Leta reda på öppningen på sidan av bromsok. Skjut platt skruvmejsel i öppningen och bänd den yttre bromsbelägg mot bromsok cylindern tills tjockleken är löst. Skjut bromsok från rotorn och hänga den på en av de styrande komponenterna bakom hjulnavet med ett rep.
8

Bänd det inre bromsbelägget ur spärren inuti bromsoket. Placera 6-tums Tvingfäste inuti bromsoket så att inställningsstången är vänd den yttre bromsklossen. Komprimera den yttre bromsbelägg mot bromsok cylindern med C-klämman tills cylindern är helt uppfällt inuti bromsoket. Skruva av C-clamp och ta bort den från bromsoket.
9

Bänd den yttre bromsklossen ur spärren inuti bromsoket. Placera den nya kuddar till klämmorna inuti bromsoket. Se till att de nya dynorna sitter inuti klämmorna i samma riktning som de gamla kuddar var i.
10

Inspektera broms rotor för skador. Om rotorn har endast en liten mängd av slitage och spåren, ta rotorn till en verkstad eller auto butiken för att ha rotorerna vänt. Om rotorn har stora sprickor och spår, byta rotorer med nya rotorer. Vänta tills alla rotorer har inspekterats innan ha rotorerna vände eller bytas.
11

bort repet från oket och skjut tillbaka över sidan av rotorn. Skruva fast de två bultarna styrpinne tillbaka på plats och dra åt med Ratchet och uttag. Sätt tillbaka hjulet på tillsammans med muttrarna. Dra åt hjulmuttrarna med däck verktyg.
12

Flytta till de övriga tre hjulen och upprepa exakt samma steg för att ta bort och byta ut bromsbeläggen. Efter bromsbeläggen har ersatts, jack Chevrolet Silverado säkerhetskopiera och dra säkerhet sticker ut. Sänk Silverado till ytan och ta bort ordet jack.
13

Öppna huven och ta bort broms lock vätskebehållare. Sprutar bromsvätskan tillbaka in i behållaren och sätt på locket igen. Stäng huven.
14

Veva Chevrolet Silverado och pumpa bromspedalen ett par gånger till sittplats bromsbeläggen till bromsen rotorer. Ta Chevrolet Silverado för en provtur för att se till att de nya dynorna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58206.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.