Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en Mazda6

Bromsbelägg är en viktig del av din Mazda6 bromssystem. De är de utbytbara friktionsbelägg som klämmer bromsskivan eller trumma när du bromsar. Du bör byta bromsbeläggen innan de slits bortom en fjärdedel tum eller riskerar att skada din Mazda6: s bromsskivor. Saker du behöver
Blocks
Bil jack
Lug nut skiftnyckel
Turkiet Baster
Kraftig plastbehållare
Allen huvudet, stjärna chef, eller 6-punkt hylsnyckel
Tänger
Nya bromsbelägg
bromsok kolv sätta tillbaka verktyget (49 FA18 602) katalog Allen huvudet, stjärna chef eller 6-punkt hylsnyckel
bromsvätska
Visa fler instruktioner
Ta bort gamla Bromsbelägg
1

Parkera bilen på ett plant underlag. Om du har en bil pinne skift, se till att bilen är i växel. Ställ inte parkeringsbromsen. Lägg klotsar av framdäcken så bilen inte rör sig medan du arbetar på det.
2

Öppna huven på din bil. Leta huvudcylindern och bromsvätska behållare. Om det behövs, ta bort bromsvätska tills nivån i behållaren är mindre än halvfullt. En kalkon Baster är ett bra verktyg för detta. Sätt bromsvätskan i plastbehållare och kassera det på det sätt du gör dig av motorolja.
3

Lyft den bakre delen av bilen med din domkraft. Ta bort den bakre däck eller hjul montering.
4

Koppla bort parkeringsbromsen från bromsoket. Kabeln är vanligtvis hålls på plats med en stoppbygel. Du kan använda en tång för att ta bort klämman och koppla loss kabeln.
5

bort den övre bromsok bulten. Rotera bromsok nedåt tills du kan bekvämt arbeta på det. Ta bort fjädrarna, kuddar och shims från bromsoket.
Montera nya bromsbelägg
6

Använd rekommenderat för att trycka bromsok kolven tillbaka in kolvaggregatet.
7

Sätt shims, fjädrar och nya dynor i bromsoket. Återanslut kabeln parkeringsbromsen.
8

Rotera bromsok uppåt och tillbaka på plats. Använd hylsnyckel för att dra åt den övre fästskruven till 27-36 fot lb (37-49 Nm) om du har en Mazda6, eller 16 till 23 fot lb (21-31 Nm) om du har en Mazdaspeed6.

9

Byt montering däck hjul. Sänk bilen till marken.
10

Tillsätt vätska till huvudcylindern behållaren för att ersätta någon du tog bort innan du tog bort de gamla bromsbeläggen.
11

Season bromsen dynor genom att endast mjuka stopp när du kör under den första veckan efter installation av nya bromsbelägg. Försök att inte göra något hårt stopp när du krydda bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56931.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.