Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en bromsservo backventil

Nästan alla av dagens bilar är utrustade med power-assisted bromsar. Power Assist-systemet använder sig av en genial booster som drivs av undertryck i motorns insugningsrör. För säkerhets skull måste systemet fungera under minst en eller två bromsningarna även om motorn stannar, och en liten backventil ingår därför att behålla booster vakuum under dessa förhållanden. Om booster inte verkar fungerar korrekt är det klokt att testa backventilen för att eliminera det som en möjlig orsak till problemet. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Aspirator glödlampa, eller en kalkon Baster
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen och öppna huven. Leta vakuum booster. Detta är en kupolformad sammansättning som är monterad på den bakre väggen av motorrummet på förarsidan, in-line med bromspedalen. Leta reda på vakuumslangen som går från motorns insugningsrör till vakuum booster.
2

Trace dammsugarslangen tillbaka till motorns insugningsrör anslutning. Lossa slangklämman eller klipp med en tång eller en skruvmejsel och lyft slangen från anslutningen punkten. Addera 3

blåsa in luft i slangen. Använd din mun om du inte har något emot att äta en bit av motorns smuts. Alternativt, lyft en sug glödlampa över slangänden och pressa. I en nypa, kalkon Basters göra stora aspiratorer. Om backventilen fungerar korrekt det bör hindra dig från att blåsa luft in i slangen.
4

suger luft ut ur slangen. Om linjen inte är blockerad och backventilen fungerar korrekt bör du enkelt kunna suga luft ur slangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58632.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.