Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar en Silverado torsionsstång

torsionsstavarna på en Chevrolet Silverado ge en avgörande funktion i framvagnen. Dessa torsionsstänger är fjädrarna för framför lastbilen, och de stöder motorn och fronten på chassit. De är också justerbar, och genom att dra åt justeringsbultarna eller lossa dem enligt dina önskemål, kan du höja eller sänka Silverado några inches. Denna process kan ta några minuter att göra, men det kan kräva flera försök att ställa in Silverado på den exakta höjden du behöver. Saker du behöver
Jack
Jack står
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Använd måttband för att bestämma hur hög framsida Silverado närvarande sitter från marken. Minns mätningen - skriva ner det om det behövs -. För senare jämförelse
2

Park Silverado och dra åt parkeringsbromsen. Lyft framsidan av Silverado med domkraften och sätta pallbockar precis bakom framhjulen. Se till att framhjulen står från marken. Sänk domkraften.
3

Hitta torsion bultarna bar justering, som är på tvärbalken som går tvärs över bredden på Silverado och band in torsionsstavarna som leder in i den nedre länkarm . Lossa justeringsskruvarna om du vill sänka den främre änden, och dra åt justeringsskruvarna om du vill höja den främre änden. Se till att du justerar varje bult samma belopp.
4

Sänk Silverado på marken med domkraften. Mät den främre änden av lastbilen med måttband igen, jämföra den med numret du antecknade i steg 1. Om du inte är nöjd med numret eller känner behov av att justera framför lastbilen vidare, lyft sedan lastbilen igen med domkraft och upprepa steg 2-4.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61854.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.