Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en bakre rotorn från en Town & Country

Ta bort den bakre broms rotorer från din Chrysler Town and Country medger utbyte eller renovering av rotorerna. Rotorerna bär inte så snabbt som bromsbeläggen, men de kan bära, varp och spricka med tiden. Om bromsbeläggen slits för mycket, kan metall nitar och indikatorer slitage gouge ytan av rotorn, lämnar dig med inget annat alternativ än att ersätta dem. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
insexnyckel set
Allen hylsnyckelsats
Ratchet
Flat skruvmejsel
Twine
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på baksidan av din van med en rörtång, sedan höja de bakre däcken från marken med en domkraft. Ta bort däcken från baksidan av van och ställ dem åt sidan. Placera en uppsättning pallbockar under bakfjädringen att stabilisera och stödja van medan du arbetar på det.
2

Leta upp de två låssprintarna som håller fast bromsoket på fästet. Ta bort stiften, som arbetar från baksidan av bromsoket. Huvudena är Allen huvuden, så du behöver en stor uppsättning Allen skiftnycklar eller en uppsättning av Allen uttag för din spärr.
3

Skjut stiften ur bromsok, lyft av rotorn och stödja den med en bit ståltråd eller snöre, knyta den till suspension. Låt inte bromsoket hänga från gummi broms slang, vikten kommer att skada slangen
4

Kontrollera basen av hjulbultar och kontrollera att rotorn-klämmorna har tagits bort från. dubbar. Om de fortfarande är på plats, bända bort dem från hjulbultarna med en flat skruvmejsel och kasta dem.
5

tag i rotorn med båda händerna och dra den rakt ut hjulbultarna. Flytta till motsatt sida av van och upprepa processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58404.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.