Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag 1997 Ford Ranger bladfjäder fästen?

Ramen på en 1997 Ford Ranger har olika fästen för olika fjädringskomponenter. I det bakre, innebär detta en uppsättning fästen bladfjäder som är monterade till ramen med en uppsättning nitar. Skulle bladfjädern fästen utveckla rost har andra frågor, så de kommer att behöva bytas ut. Detta är en komplicerad process och tar en bra mängd arbete att göra, som involverar en hel del specialverktyg. Som sagt, ändå det kan göras på din uppfart. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Ansiktsskydd
Hörselskydd
Handskar
4 1/2-tums vinkelslip med slipskiva
Hammer
Spetsmejsel
Replacement bladfjäder fästen
Visa fler instruktioner

1

Placera stoppklossar runt framhjulen och lyft den bakre delen av Ranger från marken med hjälp av domkraft. Placera domkraften under axeln och ramen på lastbilen. Ta bort de bakre hjulen med däck järn.
2

skruva isär bladfjädrar från fästena bladfjäderelementen på ramen med 1/2-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Sätt på hörselskydd, handskar och ansiktsskydd. Leta nitarna som håller fästena bladfjäderelementen till ramen.
3

slipa ner nitarna på bladfjädern monterar med hjälp av 4 1/2-tums vinkelslip tills toppen av niten är i jämnhöjd med toppen av bladfjädern mount. Sätt den spetsiga mejsel på mitten av niten och träffade mejsel med hammaren tills återstoden av niten skjuts ut på den motsatta sidan av ramen. Dra bladfjäder fästen utanför ramen.
4

Bolt ersättande bladfjäder fästen på ramen med hjälp av hårdvara från de nya fästen, 1/2-tums Ratchet och uttag och en öppen- skiftnyckel. Montera bladfjädern till fästet med 1/2-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Installera de bakre hjulen med däck järn och sänka Ranger av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62064.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.