Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar skivbromsarna i en Kia Optima

Ändra skivbromsar på din Kia Optima är en viktig del av fordonsunderhåll. De skivbromsar på din Optima bör inspekteras minst en gång om året, eller som rekommenderas i din Optima bruksanvisning. Slitna bromsbelägg måste bytas ut medan broms rotorer bör inspekteras för ytslitage och skevhet, och bytas vid behov. Saker du behöver
Bromsvätska
Bromsbelägg
bromsrotor
rörtång
Ordet jack
Jack står
Turkiet Baster
Tvingfäste
Ratchet och Hylsnyckelsats
Spetstång
Anti-squeal förening
Visa fler instruktioner
Vehicle Förberedelser
1

parkerar bilen på plan mark och stänga dess antändning. Öppna och säkra huven. Koppla bort minuspolen från batteriet. Öppna bromshuvudcylindern reservoar och använda en kalkon Baster att ta bort hälften av broms vätska från reservoaren. Placera den använda vätskan i en lufttät behållare och kassera det på rätt sätt. Stäng behållaren.
2

Lossa hjulet klackarna, med hjälp av en rörtång. Lyft bilen med en domkraft och fäst den med pallbockar.
3

Demontera hjulet klackarna med rörtång och ta bort hjulet. Addera Brake Borttagning
4

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket till sitt fäste med ett Ratchet och uttag. Lyft tjocklek av av bromsskivan och monteringskonsol. Häng bromsoket på en robust upphängningskomponent med ett gummiband för att undvika att placera stress på bromsledningen.
5

Skjut bromsbeläggen bort av fästet. Placera en gammal bromsbelägg över bromsok kolv och använda en C-klämma för att driva kolven i bromsoket.
6

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket fäste till axeln, med en spärr och uttaget. Flytta fästet ur vägen av bromsrotorn. Ta bort sprinten inuti spindeln muttern, med hjälp av nål-tång. Ta spindelmuttern, med en spärr och uttag. Skjut rotorn från axeln, med en gummiklubba för att knacka rotorn fria, om det behövs.
Broms Installation
7

Montera nya rotorer på axeln. Installera spindelmuttern och dra åt den med en spärr och sockeln hålet för sprinten är utsatt. Trä sprinten i spindeln mutterns hål.
8

tillbaka bromsok fästet. Tillsätt en liten mängd av anti-squeal förening på baksidan av de nya bromsbelägg och placera dem på monteringskonsolen. Sänk bromsok över bromsbeläggen och sätt tillbaka fästbultarna. Dra åt bultarna med en spärr och uttag.
9

Upprepa proceduren på andra hjul. Montera hjulen på axeln och dra åt muttrarna. Avlägsna domkraften och sänk Optima till marken. Dra åt muttrarna med en rörtång.
10

Öppna bromshuvudcylindern behållare och fyll den med färsk bromsvätska. Stäng behållaren när du är klar. Anslut den negativa terminalen kabeln till batteriet och stäng huven. Starta bilen och pumpa bromsarna fyra till fem gånger för att ställa in de nya dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58889.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.