Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Olika Brake Systems

Flytta fordon kräver ett system för att bromsa deras hastighet och stanna snabbt och effektivt. Bromssystem har utvecklats tillsammans med motoriserad teknik. Som fordon har blivit snabbare och tyngre, har bromssystem måste bli starkare och mer hållbara. Flera typer av bromssystem har utvecklats för att stoppa en mängd olika motorfordon. Trumbroms

Trumbroms var den vanligaste formen av bromsar på bilar fram till 1970-talet då många tillverkare började att byta till skivbromsar. Dock är trumbromsar fortfarande används idag, både i standard hydrauliska bromssystem på bilar och som en del av luft bromssystem på stora riggen lastbilar. En trumbroms kallas så eftersom komponenterna är alla inrymda inuti en rund trumma som roterar tillsammans med hjulet. När hydrauliskt tryck anbringas på bromsen, tvingar trycket bromsbeläggen, eller skor, upp mot trumman. Detta tryck saktar hjulet. Nackdelen med trumbromsar kommer när bromsarna används för mycket, till exempel i ett härkomst ned en brant backe, och värmen börjar att bygga upp inuti trumman. Värmen leder till förlust av friktionen och kan orsaka att bromsarna inte fungerar.
Luftbromsar

Air bromsar är en specialitet typ av trumbromsar används i stora och tunga fordon såsom stora riggar, bussar och entreprenadmaskiner. Medan de flesta luftbromsar är fortfarande trumman sorten, är något görs med skivbromsar. Luften Bromssystemet innefattar parkeringsbroms, färdbroms och en motordriven kompressor system med tryckluft ackumulatortank. Tryckluft är i bromssystemet att orsaka tillräckligt tryck för att stoppa fordonet. Som en extra säkerhetsåtgärd, har en tryckluftbroms också en nödsituation del av en fjäderbelastad mekanism hålls på plats av tryckluft. Om trycket försvinner på grund av mekaniska fel, kommer fjädern att släppas och handbromsen kommer att engagera, stoppa fordonet.
Skivbromsar

Skivbromsar är ett vanligt bromssystem på bilar. De arbetar med hydrauliskt tryck, en skiva rotor, kuddar skiva och en bromskaliperenheten. Bromsarna är fästa vid styrspindeln med tjockleken montering. När tryck appliceras via bromsok kolv, tvingar den skivan pad upp mot skivrotorn. Friktionen mellan skivan kuddar och rotorer skivan orsakar bromsverkan. Eftersom ytorna på skivbromsar ständigt utsätts för luft, tenderar de att hålla sig svala vilket minimerar broms blekna. Jämfört med trumbromsar, skivbromsar har en större bromsok kolv eftersom en större mängd hydrauliskt tryck behövs för skivbromsar att få tillräcklig bromskraft.
Motorbromsar

motorbromsar är en typ av bromssystem som används på stora bussar och stora riggar. De kallas ibland "Jake bromsar" på grund av en av de mest kända tillverkarna är det Jacobs motorbromsar Division. De är oftast ett extra bromssystem som installeras tillsammans med ett standard bromssystem såsom luftbromsar i en stor rigg. Motorbromsar kan hjälpa till att ta slitage av den vanliga bromssystemet och däck samt lägga ett lager av bromsning skydd. Motorbromsen fungerar genom att bromsa de krafter i motorn för att bromsa fordonet med tillämpning av en speciell ventil. Motorbromsar har en negativ bieffekt av att vara mycket högt och därför deras användning har varit kontroversiell.
Vakuum Bromsar

Vacuum bromsar användes flitigt under 1870-talet på ånglok tåg men idag är föråldrade. Dessa tidiga bromsar används vakuum i stället för hydrauliska eller lufttrycket som används i dagens skiva och trumma bromssystem. I ett vakuumbromssystem, bromsning utrustning är på varje vagnen i tåget. Varje bromssystemet är medelst en kontinuerlig broms rör styrs av en ventil i förarhytten. Genom att dra ventilen, tvingar föraren atmosfärstryck ut av broms-rören genom en ejektor, vilket skapar ett vakuum. Ett vakuum bromssystem består av en vakuumpump, en huvudledningen, en dummy koppling, kopplade slangar, en bromscylinder, en vakuumreservoar, ett bromsblock, bromsrörelsen och en kulventil. Den största nackdelen med vakuum bromsar över tryckluftsbromsar är att de tar längre tid att stoppa och kräva större cylindrar och är därmed inte lika effektiv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58271.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.